Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

EIT Digital Venture Incubation Program 2024: Άνοιξαν οι αιτήσεις

Το EIT  Digital Venture Incubation Program είναι η μοναδική δράση υποστήριξης της επιχειρηματικότητας που για έβδομη χρονιά ενισχύει startups σε αρχικό στάδιο ανάπτυξης, συνδυάζοντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επιτάχυνσης και καθοδήγησης με χρηματοδότηση.

Άνοιξαν οι αιτήσεις για το EIT  Digital Venture  Incubation Program 2024 με χρηματοδότηση έως €30.000 ανά startup.
Το EIT  Digital Venture Incubation Program είναι η μοναδική δράση υποστήριξης της επιχειρηματικότητας που για έβδομη χρονιά ενισχύει startups σε αρχικό στάδιο ανάπτυξης, συνδυάζοντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επιτάχυνσης και καθοδήγησης με χρηματοδότηση. Διοργανώνεται από το Found.ation, που αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη του EIT Digita lγια την περιοχή των ανατολικών Βαλκανίων (Ελλάδα, Κύπρος, Β. Μακεδονία). Συνολικά, το πρόγραμμα υλοποιείται σε 24 ευρωπαϊκές χώρες.

 

Βοηθά τις startups να αναπτύξουν και να ολοκληρώσουν το προϊόν τους σε στάδιο λειτουργικού πρωτοτύπου (MVP) με τη βοήθεια έμπειρων μεντόρων από την ομάδα του Found.ation και το δίκτυο του Eυρωπαϊκού Iνστιτούτου Kαινοτομίας και Tεχνολογίας. Επίσης, τις βοηθά να δώσουν νομική υπόσταση στην εταιρεία τους και να αναζητήσουν την πρώτη τους χρηματοδότηση.

Τι προσφέρει το πρόγραμμα

Χρηματοδότηση έως 30.000€ ανά εταιρεία. Κάθε μία από τις ομάδες που θα επιλεχθούν λαμβάνει αρχικά 5.000€, 10.000€ ολοκληρώνοντας τον κύκλο επιτάχυνσης και επιπλέον 10.000€ αν βρει τον πρώτο της χρηματοδότη μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. Επίσης, υποστήριξη από ειδικούς για την ανάπτυξη και την ολοκλήρωση του MVP τους και εκπαίδευση στον επιχειρηματικό τρόπο σκέψης καθώς και δικτύωση.

Έως 10 επιλεγμένες ομάδες θα λάβουν μέρος σε ένα διήμερο bootcamp που θα πραγματοποιηθεί τέλος Μαΐου 2024 όπου θα παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες ομιλίες και χρήσιμα εκπαιδευτικά workshops.  Θα ακολουθήσει μία περίοδος 8 εβδομάδων κατά τη διάρκεια της οποίας οι ομάδες θα έχουν τον χρόνο να αναπτύξουν το προϊόν τους και να ετοιμάζουν την παρουσίασή τους λαμβάνοντας επίσης καθοδήγηση από έμπειρους mentors.

Οι ομάδες θα πρέπει να πραγματοποιήσουν την τελική τους παρουσίαση προς το τέλος Ιουλίου 2024. Οι ομάδες δεσμεύονται να παρέχουν μετοχικό κεφάλαιο 5% της εταιρείας που θα ιδρύσουν ως αποτέλεσμα της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα θα διεξαχθή εξ ολοκλήρου αποστάσεως σε online περιβάλλον.

Δεχτές γίνονται οι αιτήσεις από ομάδες που δεν έχουν ακόμα προχωρήσει σε νομική σύσταση εταιρείας ή έχουν ιδρύσει εταιρεία μετά την πρώτη Ιανουαρίου 2024 και δραστηριοποιούνται σε έναν από τους παρακάτω τομείς τις αγοράς: Ψηφιακή Βιομηχανία, Ψηφιακές Πόλεις, Ψηφιακή Υγεία/Ευεξία, Ψηφιακές Υποδομές και Ψηφιακή Οικονομία.

Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 28 Απριλίου 2024 και οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά στην αγγλική γλώσσα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις