Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

EIT RawMaterials: Χρηματοδότηση έως 60.000 ευρώ σε Startups και ΜμΕ

Το πρόγραμμα προσφέρει χρηματοδοτήσεις έως 60.000 ευρώ αλλά και πρόσβαση στο δίκτυο συνεργατών του EIT RawMaterials

Το EIT RawMaterials  ανακοίνωσε την έναρξη του Booster, ενός προγράμματος που παρέχει υποστήριξη (οικονομική και όχι μόνο) σε Startups και μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και  υπηρεσιών που μπορούν να έχουν αντίκτυπο στον κλάδο των πρώτων υλών.

Πιο αναλυτικά, το πρόγραμμα προσφέρει χρηματοδοτήσεις έως 60.000 ευρώ αλλά και πρόσβαση στο δίκτυο συνεργατών του EIT RawMaterials. Οι εταιρείες που θα ενταχθούν σε αυτό θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις δικτύωσης και να προβληθούν μέσα από όλα τα κανάλια του EIT RawMaterials. Στο τέλος του  Booster, οι εταιρείες μπορούν να ενταχθούν στο δίκτυο είτε ως συνεργάτες είτε ως κανονικά μέλη και να επωφεληθούν πλήρως από το οικοσύστημα.

Ποιος μπορεί να δηλώσει συμμετοχή;

Το Booster απευθύνεται σε επιχειρήσεις οι οποίες θέλουν “να αναδείξουν τις πρώτες ύλες σε μια μεγάλη δύναμη για την Ευρώπη”. Πιο συγκεκριμένα, στις θεματικές που γίνονται δεκτές περιλαμβάνεται η αξιολόγηση των πρώτων υλών, η εξόρυξη σε δύσκολα περιβάλλοντα, η αυξημένη αποδοτικότητα των πόρων στις μεταλλουργικές διεργασίες, η ανακύκλωση και βελτιστοποίηση της αλυσίδας πρώτων υλών, η αντικατάσταση κρίσιμων και τοξικών υλικών στα προϊόντα και η βελτιστοποιημένη απόδοση αυτών και τέλος, ο σχεδιασμός προϊόντων και υπηρεσιών για την κυκλική οικονομία.

Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα είναι ανοιχτές όλο το έτος, ωστόσο, για πρακτικούς λόγους έχουν οριστεί κάποιες συγκεκριμένες προθεσμίες εντός των οποίων πρέπει να υποβληθούν οι αιτήσεις συμμετοχής. Οι επόμενες προθεσμίες λήγουν στις 15 Μαΐου και 4 Σεπτεμβρίου 2020.

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για να δηλώσετε συμμετοχή, πατήστε εδώ.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις