Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Cyprus Seeds: 53 νέες αιτήσεις για τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος

Οι περισσότερες αιτήσεις προέρχονται από τον τομέα της Υγείας

Πενήντα τρεις καινούργιες αιτήσεις δέχτηκε ο 2ος κύκλος του Cyprus Seeds, για το 2020-2021,  έχοντας μάλιστα ένα πολύ πιο εξελιγμένο χαρτοφυλάκιο έργων, σε σύγκριση με πέρσι.

Πιο αναλυτικά. το Cyprus Seeds έλαβε αιτήσεις από τον τομέα Υγείας (32%), Ενέργειας, Περιβάλλον & Διαστήματος (17%), Πληροφορικής, ΑΙ & ΙοΤ (15%), Γεωργίας, Νερού και Επιστήμης Τροφίμων(13%), Kοινωνίας & Κοινωνικών Επιστήμες (6%), Πολιτισμού, Κληρονομιάς & Ιστορία της Τέχνης (4%), και Nanotech (4%). Στο επόμενο στάδιο οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν από 50 έμπειρους ειδικούς από Ευρώπη, Αμερική και Ισραήλ.

Το Cyprus Seeds παρέχει ετησίως ένα ευρύ φάσμα πόρων και δραστηριοτήτων, με στόχο να βοηθήσει τις ερευνητικές ομάδες να προωθήσουν την έρευνα τους προκειμένου να τους γίνουν ελκυστικές προτάσεις από επενδυτές. Κατά τη διάρκεια του δωδεκάμηνου προγράμματος χρηματοδότησης, οι 5-10 πιο επιτυχημένοι υποψήφιοι θα λάβουν χρηματοδότηση σε μορφή επιχορηγήσεων, καθοδήγησης, επιχειρηματικής κατάρτισης, και δικτύωσης με πιθανούς επενδυτές στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Για την υλοποίηση του προγράμματος, το Cyprus Seeds συνεργάζεται με το MIT Enterprise Forum Greece (MITEF Greece). To MITEF Greece, το Ελληνικό κεφάλαιο του παγκόσμιου ΜΙΤ Enterprise Forum, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που συνδέεται με το ΜΙΤ και προσφέρει ένα από τα πιο επιτυχημένα προγράμματα επιτάχυνσης για καινούριες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Παράλληλα, μετά τη μεγάλη επιτυχία του 1ου Κύκλου, το Cyprus Seeds έχει την υποστήριξη ενός ευρέως δικτύου Ελλήνων και Κυπρίων της Διασποράς, στην Αμερική, που έχουν γίνει επιτυχημένοι επιχειρηματίες μέσω της εμπορικής προώθησης της καινοτόμου έρευνας. Η πρόθεση του Cyprus Seeds είναι να καλέσει στην Κύπρο μερικούς από αυτούς τους επιτυχημένους επιχειρηματίες για να μοιραστούν τις προσωπικές τους εμπειρίες.

Οι προσπάθειες του Cyprus Seeds τα επόμενα χρόνια θα επικεντρωθούν στην προώθηση και εμπορευματοποίηση της βασικής έρευνας και στη δημιουργία επιχειρήσεων, με ευκαιρίες απασχόλησης για τους νέους απόφοιτους των πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων της Κύπρου καθώς και να βοηθήσει τους επιστήμονες και τους ερευνητές να παραμείνουν στη χώρα. Μακροπρόθεσμα, το Cyprus Seeds φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως καταλύτης για την αλλαγή του τρόπου σκέψης των νέων επιστημόνων της και να συνδέσει το ακαδημαϊκό έργο με την εμπορική δραστηριότητα, προσελκύοντας με αυτόν τον τρόπο ιδιωτικές επενδύσεις και παρέχοντας κοινωνικοοικονομικές ευκαιρίες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του http://www.cyprusseeds.com/.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις