Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Tech Academy: Νέο, δωρεάν πρόγραμμα σπουδών σε ψηφιακές τεχνολογίες, με πιστοποίηση Microsoft

Η Socialinnov εγκαινιάζει το TechAcademy, ένα νέο, ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών το οποίο έχει σκοπό να προσφέρει την ευκαιρία σε πολλούς ανθρώπους να ενισχύσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες, ενώ παράλληλα θα λειτουργεί και ως κόμβος διασύνδεσης με την αγορά εργασίας.

Λαμβάνοντας υπόψη τα χαμηλά ποσοστά καταρτισμένων σε τεχνολογίες πληροφορικής στη χώρα (μόλις 1,6% του συνολικού εργατικού δυναμικού), τη μικρή συμμετοχή γυναικών στον τομέα ΤΠΕ (12,7%), αλλά και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, ειδικά ανάμεσα στους νέους, τo TechAcademy θα προσφέρει δωρεάν κύκλους σπουδών σε online περιβάλλον, δίνοντας προτεραιότητα σε νέους, γυναίκες, ανέργους και κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, καθώς και σε άτομα με προηγούμενη εμπειρία ή σπουδές στον τομέα της Πληροφορικής. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους έχουν κάποιες βασικές γνώσεις πάνω στις σχετικές τεχνολογίες και θέλουν να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους, αποκτώντας παράλληλα και επίσημη πιστοποίηση.

Βασικά πλεονεκτήματα του προγράμματος TechAcademy:

  • Υλοποιείται πλήρως σε online περιβάλλον, και άρα μπορεί να το παρακολουθήσει οποιοσδήποτε, όπου κι αν διαμένει
  • Ο κάθε σπουδαστής μπορεί να προσαρμόσει τον χρόνο μελέτης στον δικό του ρυθμό
  • Οδηγεί σε απόκτηση επίσημης πιστοποίησης με εξετάσεις, για τις οποίες οι σπουδαστές δεν θα επιβαρυνθούν οικονομικά
  • Προσφέρει βασικά εφόδια για την καλύτερη προετοιμασία των αποφοίτων πριν την έξοδο στην αγορά εργασίας
  • Υποστηρίζει το σύγχρονο εκπαιδευτικό μοντέλο της συνεχιζόμενης μάθησης, βοηθώντας τους σπουδαστές να αποκτήσουν τις δεξιότητες που έχουν ζήτηση στην αγορά εργασίας, και τις επιχειρήσεις να βρουν τους κατάλληλους υποψήφιους για τις ανάγκες τους.

Το πρόγραμμα θα προσφέρει συνολικά πέντε κατευθύνσεις, με τον πρώτο κύκλο να ξεκινά στις 7 Ιουλίου και να αφορά σε δύο κατευθύνσεις: εκπαίδευση στη Διαχείριση Συστημάτων (System Administration) και στην Ψηφιακή Ασφάλεια (Cyber Security). Στους επόμενους κύκλους οι σπουδαστές θα εκπαιδευτούν σε περισσότερους τομείς του software development.

Κάθε κύκλος θα απαιτεί την online παρακολούθηση των μαθημάτων διάρκειας 8 με 10 ωρών την εβδομάδα, που θα περιλαμβάνουν εκπαιδευτικό οπτικοακουστικό υλικό, ενώ μια φορά την εβδομάδα θα διεξάγεται δίωρο σεμινάριο με τον εισηγητή του μαθήματος.

Μετά την ολοκλήρωση των σεμιναρίων, οι σπουδαστές θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν εξετάσεις δωρεάν, με στόχο την απόκτηση της αναγνωρισμένης πιστοποίησης της Microsoft, Microsoft Technology Associate (MTA) και συγκεκριμένα στους τομείς: NetworkingFundamentals, SecurityFundamentals και DatabaseFundamentals, αναλόγως της πορείας που θα ακολουθήσουν στον κύκλο σπουδών τους.

Παράλληλα, το πρόγραμμα θα παρέχει και συμβουλευτικές υπηρεσίες για την εισαγωγή στην αγορά εργασίας, μέσω webinars, αλλά και διαρκή υποστήριξη στην διαδικασία ανεύρεσης εργασίας.

Το TechAcademy υλοποιείται σε συνεργασία με τη Microsoft Ελλάδας, την Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα, την People For Business και την εφημερίδα Η Καθημερινή, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Τα εγκαίνια του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν στην εκδήλωση με τίτλο Greek Market’s Needs in Tech Talent, όπου φορείς επιχειρήσεων και οργανισμών θα συζητήσουν γύρω από τις τρέχουσες ανάγκες της αγοράς σε ψηφιακές δεξιότητες, στις 7 Ιουλίου 2020, ενώ θα παρουσιαστούν και τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επισκεφθείτε το https://techacademy.gr/ Βασικές προϋποθέσεις για την επιλογή των υποψηφίων (που θα γίνει κατόπιν ενός τεστ δεξιοτήτων) είναι να έχουν ήδη βασικές γνώσεις των σχετικών τεχνολογιών ή μικρή εμπειρία (π.χ. να προέρχονται από υπόβαθρο STEM), πρόσβαση σε υπολογιστή συνδεδεμένο στο Διαδίκτυο, καθώς και γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις