Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι 12 φιναλίστ του MITEF Greece Startup Competition 2021

Ανακοινώθηκαν οι 12 ομάδες οι οποίες κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό του φετινού MITEF Greece Startup Competition 2021.

Τις επόμενες δύο εβδομάδες, οι φιναλίστ θα συμμετάσχουν σε 5 επιπλέον εργαστήρια και στη συνέχεια θα είναι έτοιμοι για τον τελικό και τη βράβευση, που έχουν προγραμματιστεί για τις 5 και 6 Ιουλίου αντίστοιχα.

Οι ομάδες που θα διαγωνιστούν είναι οι εξής:

General Track

  1. AIRMOS: H AIRMOS αναπτύσσει καινοτόμο σύστημα αυτοματοποίηση λειτουργιών Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (ΜΕΑ), γνωστά ως drones, για εφαρμογή σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.
  2. DIMEC: Η DIMEC έχει αναπτύξει μια καινοτόμα συσκευή (σε φορητή και επιτραπέζια έκδοση), του ηλεκτρομητρογράφου (ΗΜΓ), η οποία διεξάγει το ηλεκτρομυογράφημα του εσωτερικού της μήτρας σε αναλογία με το καρδιογράφημα για την καρδιά.
  3. PCN Materials: Αντικείμενο της PCN Materials είναι η παραγωγή καινοτόμων Φωτοκαταλυτικών Υλικών σε μορφή σκόνης ή διαλύματος που , αφ’ ενός θα αποδομούν αέριους ρύπους και δυσάρεστες μυρωδιές και αφ’ εταίρου θα απολυμαίνουν τον χώρο καταστρέφοντας επικίνδυνα παθογόνα και μικρο-οργανισμούς όπως βακτήρια και ιούς, συμβάλλοντας έτσι στην δημιουργία ενός ασφαλούς και υγειονομικού εσωτερικού περιβάλλοντος.
  4. 12GODS: Το προϊόν της 12GODS είναι μια πρωτοποριακή κάψουλα βοτάνων, αποτέλεσμα μίας εντατικής προσπάθειας και έρευνας χρόνων. Η εταιρεία έχει δημιουργήσει από το μηδέν όλη την γραμμή παραγωγής, την μηχανή συσκευασίας της κάψουλας, την κάψουλα με τις καινοτομίες που την περιβάλλουν και έχει πραγματοποιήσει έρευνα χρόνων πάνω στις ιδιότητες, τις χρήσεις και στον τρόπο που τα βότανα συνεργάζονται για να υποβοηθήσουν διάφορα προβλήματα του ανθρώπινου οργανισμού.
  5. cvrPhone: Το cvrPhone είναι ένα ιατρικό, ασύρματο σύστημα που λειτουργεί μέσω smartphone για την αναπνευστική-αιμοδυναμική παρακολούθηση του ανθρώπου. Απευθύνεται σε ασθενείς που είτε ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές ή δεν μπορούν να επισκέπτονται τακτικά ιατρικές εγκαταστάσεις.
  6. Agro-U: H Agro-U φιλοδοξεί να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο μεταξύ προσφοράς και ζήτησης εργασίας στον αγροδιατροφικό κλάδο. Με την χρήση μιας πλατφόρμας φέρνει σε άμεση επικοινωνία εύκολα και γρήγορα αγρότες και αγροτικές επιχειρήσεις που ζητούν προσωπικό.
  7. Magos: Η Mago έχει δημιουργήσει μία deep tech τεχνολογία, η οποία ενσωματώνεται σε ένα ζευγάρι γάντια και διευκολύνει την επικοινωνία ανθρώπου- υπολογιστή, μέσω αισθητήρων. Η τεχνολογία της Magos, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πληθώρα περιπτώσεων και τομέων.
  8. almaCare: Η almaCare είναι η εφαρμογή που θα συγκεντρώνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία και πληροφορίες προκειμένου ο ασθενής να μπορεί να έχει τον έλεγχο της υγείας του στα χέρια του. O χρήστης θα μπορεί να βλέπει στο κινητό του ακριβώς πότε πρέπει να εκτελεστεί η κάθε συνταγή, τί ανάγκη έχει από τα φάρμακα ανάλογα με τη συνιστώμενη δοσολογία αλλά και για το πότε αυτά τα φάρμακα θέλει να παραδοθούν στο χώρο του αποφεύγοντας κάθε συνωστισμό και αναμονές.
  9. Apeikon:  Η τεχνολογία της Apeikon Therapeutics, 3Τ (Targeted Triggered Treatment) είναι βασισμένη στην διαγνωστική απεικόνηση νανοσωματιδίων για την ελεγχόμενη ενεργοποίηση θεραπευτικών ουσιών σε συγκεκριμένα σημεία στο ανθρώπινο σώμα (“Θερανοστικά”; Θεραπευτικά-Διαγνωστικά). Η 3Τ τεχνολογία έχει σχεδιαστεί για όγκους που βρίσκονται βαθιά στο σώμα και απαιτούν στόχευση π.χ. καρκίνος του παγκρέατος και του εγκεφάλου.

Energy Track

  1. Thruwind: Η Thruwind είναι μια  ενεργειακή τεχνολογική startup που σχεδιάζει, ερευνά και αναπτύσσει μια νέα τεχνολογία για κατανεμημένου δικτύου μικρές ανεμογεννήτριες ισχύος 5kW με σκοπό τη βελτίωση της απόδοσης και της ασφάλειας βάσει κατοχυρωμένου διπλώματος ευρεσιτεχνίας.
  2. Icarus Group: Ανάπτυξη σύνθετων συστημάτων και χρήση τους για την επιδιόρθωση, την ενίσχυση και την αποκατάσταση της “γήρανσης” μηχανημάτων σε διυλιστήρια και χημικές εγκαταστάσεις.

Maritime Track

  1. Marefind: Η Marefind είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα Κοινωνικής Δικτύωσης και Εύρεσης Eργασίας αποκλειστικά για το χώρο της Ναυτιλίας και του Yachting Η διττή χρήση της πλατφόρμας επιτρέπει την ταυτόχρονη δικτύωση των ναυτικών και επαγγελματιών με τις εταιρείες.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις