Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι Startups που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Level-up της Bayer Ελλάς

Ανακοινώθηκαν οι οκτώ απο τις δέκα ομάδες που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιτάχυνσης Level-up της Bayer Ελλάς.

Το Level-up είναι ένα πρόγραμμα υποστήριξης και συμβουλευτικής νεοφυών επιχειρήσεων, διαφορετικής ωριμότητας, με κύριο στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών σε βιώσιμες επιχειρήσεις οι οποίες μπορεί να αναπτυχθούν είτε οργανικά είτε μέσω της εξασφάλισης χρηματοδότησης.

Ο σχεδιασμός του προγράμματος Level-up στοχεύει να καλύψει όλο το εύρος των αναγκών μιας νεοσύστατης επιχείρησης στους τομείς που προαναφέρθηκαν, παρέχοντας στους συμμετέχοντες πρόσβαση σε mentoring από εξειδικευμένα, υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας, με εμπειρία στο χώρο της Υγείας και της Γεωργίας.
Επίσης, θα προσφερθεί συμβουλευτική από στελέχη της εταιρείας, ώστε η νεοφυής επιχείρηση να αποκτήσει επιπλέον εφόδια αν συμμετάσχει σε διεθνή διαγωνιστικά προγράμματα της Bayer (όπως το G4A) και να μπορεί να αποτελεί υποψήφιο συνεργάτη της εταιρείας τοπικά ή σε περιφερειακό επίπεδο, αλλά και σε ειδικά σεμινάρια πάνω σε κομβικά ζητήματα που απασχολούν τις Startups όπως για παράδειγμα χρηματοδοτήσεις.

Οι οκτώ απο τις δέκα Startups του προγράμματος είναι οι:

H Sentio Solutions αναπτύσσει βιοδείκτες και ψηφιακές θεραπευτικές αγωγές για να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο διαγιγνώσκουμε, διαχειριζόμαστε και φροντίζουμε την ψυχική υγεία. H feel συμμετέχει και σε πολλά ερευνητικά προγράμματα και έχει αναπτύξει και έναν “αισθητήρα συναισθήματος”.

Η Advantis αναπτύσσει εφαρμογές λογισμικού ιατρικής απεικόνισης υψηλών προδιαγραφών και cloud ενώ πρόσφατα απέκτησε τη σημαντική έγκριση απο το αμερικανικό FDA.

Η JADBio αναπτύσσει μια πλατφόρμα autoΜL με κορυφαία εργαλεία AI και δυνατότητες αυτοματισμού που επιτρέπουν στους επιστήμονες να μπορούν να δημιουργήσουν και να αναπτύξουν ακριβή, προβλέψιμα και λειτουργικά μοντέλα, χωρίς προγραμματισμό.

Η EdenCore έχει αναπτύξει μια εκτεταμένη βιβλιοθήκη δεδομένων προς επεξεργασία σχετικά με την ανεπάρκεια θρεπτικών ουσιών σε ένα ευρύ φάσμα καλλιεργειών σε σχέση με διάφορες ασθένειες των φυτών και τη χρήση παρασιτοκτόνων. Ξεκίνησε ως πρωτοβουλία του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Terra Robotics αναπτύσσει ένα ηλεκτρικό τετράτροχο ρομπότ που μπορεί να πλοηγηθεί αυτόνομα μέσα στην καλλιέργεια εκτελώντας ένα ευρύ φάσμα γεωργικών εργασιών ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί αλγορίθμους τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης για την ανίχνευση φυτικών ασθενειών, την ανάλυση ποιότητας των καλλιεργειών και την ακριβή συλλογή δεδομένων γεωργίας.

Η Collaborate είναι μια ψηφιακή πλατφόρμα υγείας για την πρόληψη, διαχείριση και θεραπεία καρδιαγγειακών παθήσεων συνδέοντας γιατρούς και ασθενείς.

Η Docandu είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα που υποστηρίζει την αλληλεπίδραση των ασθενών με τους γιατρούς τους, χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη.

Η MDN Labs έχει αναπτύξει το KYTION που είναι ηλιακά, αυτόνομα ρομπότ τα οποία μπορούν να πλοηγηθούν μέσα σε θερμοκήπια και πεδία αγροτικής παραγωγής 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα με ελάχιστη ανθρώπινη επίβλεψη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις