Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Volvo: Με σύμμαχο την τεχνητή νοημοσύνη επενδύει σε startup για ασφαλέστερη οδήγηση

Η Volvo βοηθά νεοφυείς επιχειρήσεις να αναπτυχθούν και, από κοινού με αυτές, να επιταχύνει τον μετασχηματισμό του διεθνούς κλάδου των μετακινήσεων σε πεδία όπως η ασφάλεια, η ηλεκτροκίνηση, η ψηφιοποίηση και οι νέοι τρόποι πρόσβασης σε ένα αυτοκίνητο.

Η Volvo προχωράει σε μία στρατηγική επένδυση με την CorrActions, ένα ισραηλινό startup, το οποίο μέσω τεχνητής νοημοσύνης δραστηριοποιείται στην ανάλυση της νοητικής διαδικασίας. Η CorrActions έχει αναπτύξει μία τεχνολογία που, όπως πιστεύει η ίδια, θα αλλάξει με επαναστατικό τρόπο την παρακολούθηση της διανοητικής δραστηριότητας, κατανοώντας καλύτερα τους οδηγούς.

Το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να ανιχνεύσει ανωμαλίες στη διανοητική κατάσταση οδηγών και επιβατών, βασισμένο στις κινήσεις μικροσκοπικών μυών που αντανακλούν τη διανοητική δραστηριότητα. Μέσω των αισθητήρων που ήδη υπάρχουν, για παράδειγμα στο τιμόνι, αυτού του είδους οι κινήσεις μπορεί να υποδείξουν διάφορα γνωστικά συμπτώματα που ίσως εμφανίσει ένας οδηγός και σχετίζονται με έλλειψη προσοχής, επήρεια ουσιών, υπερβολική κούραση κλπ.

Η Volvo χρηματοδοτεί την εταιρεία και υλοποιεί με αυτόν τρόπο την πρόθεσή της να πραγματοποιεί στρατηγικές επενδύσεις για να βοηθήσει τις νεοφυείς επιχειρήσεις να αναπτυχθούν και, από κοινού με αυτές, να επιταχύνει τον μετασχηματισμό του διεθνούς κλάδου των μετακινήσεων σε πεδία όπως η ασφάλεια, η ηλεκτροκίνηση, η ψηφιοποίηση και οι νέοι τρόποι πρόσβασης σε ένα αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις