Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Walmart: Επένδυση 1.4 δις δολαρίων στην Flipkart 

Αυτή η εξαγορά, που αναφέρθηκε από την The Wall Street Journal με βάση πληροφορίες από την επιστολή της Tiger Global προς τους επενδυτές, θα αποτιμήσει την εταιρεία στα 35 δις  δολάρια.

Ο πολυεθνικός γίγαντας λιανικής Walmart ολοκλήρωσε πρόσφατα μια σημαντική οικονομική συναλλαγή, αγοράζοντας την επένδυση του hedge fund Tiger Global στη διάσημη ινδική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου, Flipkart, για το εντυπωσιακό ποσό των 1,4 δις δολαρίων. Αυτή η εξαγορά, που αναφέρθηκε από την The Wall Street Journal με βάση πληροφορίες από την επιστολή της Tiger Global προς τους επενδυτές, θα αποτιμήσει την εταιρεία στα 35 δις  δολάρια.

Ενώ ένας εκπρόσωπος της Walmart επιβεβαίωσε την εξαγορά στο Reuters, απέφυγαν να αποκαλύψουν περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τις οικονομικές πτυχές της συμφωνίας. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος εξέφρασε αισιοδοξία για το μέλλον της Flipkart και τη θετική προοπτική τους για τις ευκαιρίες στην Ινδία.

Νωρίτερα φέτος, υπήρξαν αναφορές ότι οι εταιρείες ιδιωτικών κεφαλαίων Accel και Tiger Global, και οι δύο πρώιμοι υποστηρικτές της Flipkart, βρίσκονταν σε συζητήσεις για να πουλήσουν το υπόλοιπο μερίδιό τους στην εταιρεία στη Walmart. Σύμφωνα με μία από αυτές τις εκθέσεις, η Tiger Global κατείχε περίπου το 4% της εταιρείας.
Η Walmart απέκτησε αρχικά πλειοψηφικό μερίδιο 77% στο Flipkart για περίπου 16 δις δολάρια το 2018 και αργότερα εξέφρασε τη δυνατότητα να πάρει την εταιρεία δημόσια εντός τεσσάρων ετών από την εξαγορά.

Η Flipkart, που ιδρύθηκε το 2007, είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ινδία και καλύπτει μεγάλη γκάμα τομέων του λιανικού εμπορίου, όπως το παραδοσιακό ηλεκτρονικό εμπόριο ή υπηρεσία ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, ενώ παράλληλα διαθέτει και φυσικά καταστήματα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις