Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Resistomap: “Σήκωσε” 2 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της μικροβιακής αντοχής

Η εταιρεία αναπτύσσει μια πλατφόρμα πληροφοριών βιοασφάλειας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της περιβαλλοντικής μικροβιακής αντοχής (AMR).

 

Η Resistomap, μία startup που αναπτύσσει μια προηγμένη πλατφόρμα πληροφοριών βιοασφάλειας για την παρακολούθηση και την πρόληψη της αντοχής στα αντιβιοτικά,  ανακοίνωσε ότι έχει συγκεντρώσει έναν γύρο χρηματοδότησης Seed ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Η εταιρεία αναπτύσσει μια πλατφόρμα πληροφοριών βιοασφάλειας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της μικροβιακής αντοχής (AMR).

Η μικροβιακή αντοχή (AMR) αντιπροσωπεύει μια πιεστική παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία, που συχνά αποκαλείται «σιωπηλή πανδημία». Η ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά προκύπτει όταν τα βακτήρια προσαρμόζονται και αντιστέκονται στα φάρμακα που έχουν σχεδιαστεί για την καταπολέμησή τους. Κατά συνέπεια, οι προηγουμένως διαχειρίσιμες λοιμώξεις έχουν πλέον καταστεί όλο και πιο δύσκολο να ελεγχθούν, με αποτέλεσμα υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας και κλιμάκωση του κόστους υγειονομικής περίθαλψης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις