Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Phospho: Χρηματοδότηση ύψους 1.7 εκατ. ευρώ για την παρακολούθηση εφαρμογών GenAI, με επικεφαλής τον Y Combinator

Η Phospho δημιουργεί μια πλατφόρμα παρακολούθησης για εφαρμογές GENAI που μπορούν να αξιοποιηθούν τόσο από ομάδες τεχνολογίας όσο και από ομάδες προϊόντων. 

Ο προγραμματιστής πλατφορμών ανάλυσης προϊόντων και παρακολούθησης Phospho ανακοίνωσε έναν γύρο χρηματοδότησης ύψους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ με επικεφαλής την Elaia και τον Y Combinator.

Τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα (LLMs) αναδιαμορφώνουν βαθιά και αμφισβητούν τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες λογισμικού αναπτύσσουν προϊόντα και εμπειρίες χρηστών. Η Phospho δημιουργεί μια πλατφόρμα παρακολούθησης για εφαρμογές GENAI που μπορούν να αξιοποιηθούν τόσο από ομάδες τεχνολογίας όσο και από ομάδες προϊόντων.

Η πλατφόρμα επιτρέπει σε αυτές τις ομάδες να παρακολουθούν τις αλληλεπιδράσεις των χρηστών σε κλίμακα, να εντοπίζουν προβλήματα και να εξάγουν πληροφορίες για να προσφέρουν μια καλύτερη εμπειρία συνομιλίας.

Η Phospho χρησιμοποιεί μοντέλα AI για την εξαγωγή ποιοτικών και ποσοτικών πληροφοριών από τις αλληλεπιδράσεις των τελικών χρηστών. Μερικές γραμμές κώδικα είναι αρκετές για να βοηθήσουν τους διαχειριστές προϊόντων και τους προγραμματιστές να ξεδιαλύνουν γρήγορα έναν τεράστιο όγκο μη δομημένων δεδομένων.

Η Elaia Partners και ο Y Combinator ηγούνται του pre-seed γύρου χρηματοδότησης ύψους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ μαζί με επαγγελματίες Business Angels, η συμμετοχή των οποίων αποδεικνύει τη βιομηχανική αξία της λύσης της Phospho. Συγκεκριμένα οι άγγελοι επενδυτές είναι οι Bertrand Serlet, πρώην επικεφαλής λογισμικού της Apple,
Julien Chaumond, CTO του Hugging Face, Abou Laraki, Διευθύνων Σύμβουλος της Monk AI, Stanislas Miquel, CPO του Monk AI, Sébastien de Lafond, πρώην CEO Meilleurs Agents, Mehdi Ghissassi, Διευθυντής Προϊόντων στο Google Deepmind, François Dorléans, McKinsey, συνιδρυτής της Stratumn, Nicolas Schul,  Mistral AI, Vincent Nallatamby, Διευθυντής προϊόντων GenAI στην Google.

Η χρηματοδότηση θα επιτρέψει στη Phospho να συγκεντρώσει μια ειδική ομάδα επικεντρωμένη σε αυτήν την αποστολή. Η ομάδα Phospho εντάσσεται στoν Y Combinator του Ιανουαρίου 2024.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις