Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η ισραηλινή εταιρεία κυβερνοασφάλειας Claroty «σήκωσε» 100 εκατ. δολάρια, σε ένα γύρο πριν από την IPO

Η Startup έχει «σηκώσει» μέχρι σήμερα 735 εκατομμύρια δολάρια

Η ισραηλινή εταιρεία κυβερνοασφάλειας Claroty ανακοίνωσε την ολοκλήρωση ενός έκτου γύρου χρηματοδότησης ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων, σε ένα γύρο πριν από την IPO.

Η Claroty αναφέρει ότι κατά το προηγούμενο έτος τα ετήσια επαναλαμβανόμενα έσοδα (ARR) έχουν υπερβεί το όριο των 100 εκατομμυρίων δολαρίων, αν και δεν αποκάλυψε λογιστικά έσοδα, τα οποία είναι χαμηλότερα. Το ARR είναι ένας όρος που παρέχει στους επιχειρηματίες και τους επενδυτές μια ιδέα για το ρυθμό βραχυπρόθεσμης ανάπτυξης της εταιρείας.

Ο τελευταίος γύρος χρηματοδότησης διεξήχθη από την Delta-v Capital, με τη συμμετοχή των AB Private Credit Investors στις AllianceBernstein, Standard Investments, Toshiba Digital Solutions, SE Ventures, Rockwell Automation και Silicon Valley Bank, τμήμα της First Citizens Bank.

Οι προηγούμενοι επενδυτές που δεν συμμετείχαν στον γύρο περιλαμβάνουν τη SoftBank, με επικεφαλής στο Ισραήλ τον Yossi Cohen, η οποία ηγήθηκε του γύρου χρηματοδότησης ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων στα τέλη του 2021, η οποία βοήθησε στη χρηματοδότηση της εξαγοράς της ισραηλινής εταιρείας Medigate, η οποία δραστηριοποιείται σε παρόμοιο χώρο κυβερνοασφάλειας, μόνο στον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης.

Όταν η Claroty ολοκλήρωσε τον τεράστιο γύρο χρηματοδότησής της τον Δεκέμβριο του 2021, η εταιρεία μίλησε για ετήσια έσοδα 200 εκατομμυρίων δολαρίων και IPO εντός 18 μηνών έως δύο ετών.

Ο τελευταίος γύρος χρηματοδότησης ανεβάζει το συνολικό ποσό που συγκέντρωσε η εταιρεία στα 735 εκατομμύρια δολάρια. Προηγούμενοι επενδυτές περιλαμβάνουν την LG και την Team8, της οποίας ο συνιδρυτής Nadav Tzafrir, πρώην διοικητής της μονάδας IDF 8200, υπηρετεί ως πρόεδρος της Claroty.

Η Claroty, η οποία κατατάχθηκε ως μία από τις δέκα πιο ελπιδοφόρες νεοσύστατες επιχειρήσεις του «Globes» το 2022, έχει αναπτύξει μια πλατφόρμα που εντοπίζει όλες τις συσκευές και τα μηχανήματα που συνδέονται σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις υποδομής, είτε πρόκειται για συστήματα ελέγχου και διοίκησης σε πυρηνικούς αντιδραστήρες για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, ρομπότ για την κατασκευή οχημάτων ή μηχανές για τη συσκευασία φαρμάκων σε φαρμακευτικά εργοστάσια.

Η Claroty είναι ένας από τους ηγέτες στον τομέα της ασφάλειας υποδομών στον βιομηχανικό τομέα και εξασφαλίζει συνδεδεμένες συσκευές σε όλα τα εργοστάσια της Pfizer, της BMW, της Siemens και της Schneider, τα οποία είναι επίσης στρατηγικοί εταίροι και επενδυτές στην εταιρεία. Η εταιρεία έχει στρατηγικές τεχνολογικές συνεργασίες με τις CrowdStrike, Service Now και Amazon AWS, καθώς και ένα πρόγραμμα συνεργατών με διάφορους παρόχους υπηρεσιών ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων των Schneider Electric, Rockwell Automation, IBM και NTT.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις