Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η startup Spike συγκεντρώνει 3,2 εκατ. ευρώ για να ενισχύσει τις επιχειρήσεις υγείας με GenAI

Η Spike προσφέρει στις επιχειρήσεις υγειονομικής περίθαλψης και ψηφιακής υγείας μια λύση για την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στις εφαρμογές τους με ασφαλή, αποτελεσματικό και συμβατό τρόπο.

Η startup Spike συγκεντρώνει 3,2 εκατ. ευρώ για να ενισχύσει τις επιχειρήσεις υγείας με GenAI

Η Spike, με έδρα το Βίλνιους, μια startup τεχνολογίας δεδομένων B2B και τεχνητής νοημοσύνης, ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση ενός γύρου χρηματοδότησης  ύψους 3,2 εκατομμυρίων ευρώ, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί για να τροφοδοτήσει τη συνεχή ανάπτυξη και επέκταση των προϊόντων.

Ο γύρος διεξήχθη από κοινού από την Practica Capital και το TheVentureCity με τη συμμετοχή επενδυτών της Silicon Valley της Νέας Υόρκης και του Βερολίνου, συμπεριλαμβανομένων των CEAS Investments, Plug & Play Ventures, Geek Ventures και Axel Springer Porsche (APX).

Αντιμετωπίζοντας την αυξανόμενη ζήτηση από τους τελικούς πελάτες, η Spike προσφέρει στις επιχειρήσεις υγειονομικής περίθαλψης και ψηφιακής υγείας μια λύση για την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στις εφαρμογές τους με ασφαλή, αποτελεσματικό και συμβατό τρόπο. Οι επιχειρήσεις υγειονομικής περίθαλψης και τεχνολογίας υγείας, που κυμαίνονται από επιστημονικά υποστηριζόμενα στούντιο γυμναστικής και ψηφιακές εφαρμογές υγείας έως κλινικές διατροφής και νοσοκομεία, προσπαθούν τώρα να ενσωματώσουν την τεχνητή νοημοσύνη στις δραστηριότητές τους. Αυτοί οι οργανισμοί μπορούν να προσφέρουν στους τελικούς χρήστες τους υπερ-εξατομικευμένα και προληπτικά προϊόντα υγείας αξιοποιώντας τη δύναμη των νέων δεδομένων υγείας, των LLM, της υπολογιστικής όρασης και άλλων τεχνικών μηχανικής μάθησης (ML).

Ωστόσο, η ενσωμάτωση αυτών των τεχνολογιών αντιμετωπίζει συχνά σημαντικές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της αυστηρής κανονιστικής συμμόρφωσης σε ευαίσθητα δεδομένα υγείας, ψευδαισθήσεις LLM, έντονο ανταγωνισμό για ταλέντα μηχανικής AI, μακρά χρονοδιαγράμματα ανάπτυξης και υψηλό κόστος.
Μέσω των SDK λευκής ετικέτας, η Spike παρέχει μη διαγνωστικά και εύκολα στην εφαρμογή προϊόντα RAG AI (Retrieval Augmented Generation) για επαγγελματίες υγείας και τελικούς χρήστες.

Το δυνατό χαρτί της Spike είναι η πλατφόρμα συγκέντρωσης API δεδομένων υγείας, τροφοδοτώντας βιοδείκτες υψηλής ποιότητας από 300 πηγές, οι οποίοι βοήθησαν να εξασφαλιστεί η θέση της Spike στο πρόγραμμα έναρξης της NVIDIA που σχεδιάστηκε για νεοσύστατες επιχειρήσεις GenAI στη Silicon Valley. Η πελατειακή βάση της Spike περιλαμβάνει τον παγκόσμιο ασφαλιστικό ηγέτη Seguros SURA, τις εφαρμογές γυμναστικής Longevo και FITTR, την εταιρεία καινοτομίας ύπνου EMMA, την εφαρμογή ευεξίας γυναικών Moody Month.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις