Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Black Semiconductor: Εξασφαλίζει 254,4 εκατ. ευρώ για τσιπ επόμενης γενιάς

Με τη χρηματοδότηση, η εταιρεία βρίσκεται σε καλό δρόμο για την υλοποίηση της πρώτης φάσης του οράματός της: την προώθηση μιας νέας γενιάς τεχνολογίας τσιπ από την έρευνα στη μαζική παραγωγή έως το 2031.

Η Black Semiconductor, πρωτοπόρος στην τεχνολογία τσιπ επόμενης γενιάς, ανακοίνωσε χρηματοδότηση ύψους 228,7 εκατομμυρίων ευρώ, μία από τις μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις για εταιρεία βαθιάς τεχνολογίας που κατασκευάζει τσιπ στην Ευρώπη μέχρι σήμερα.

Η εταιρεία έχει εξασφαλίσει τη δημόσια χρηματοδότηση από το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών Υποθέσεων και Δράσης για το Κλίμα και το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας για τα επόμενα 7 χρόνια στο πλαίσιο του IPCEI ME/CT. Παράλληλα, με τη δημόσια χρηματοδότηση, η Black Semiconductor έχει εξασφαλίσει επιπλέον χρηματοδότηση ιδίων κεφαλαίων ύψους 25,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο γύρος διεξήχθη από την Porsche Ventures και το Project A Ventures, με τη συμμετοχή κορυφαίων εταιρειών επιχειρηματικών κεφαλαίων, εταιρειών και ηγετών της βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένων των Scania Growth, Capnamic, Tech Vision Fonds και NRW. BANK, συμμετέχοντας στους επενδυτές Vsquared Ventures, Cambium Capital και Hermann Hauser’s Onsight Ventures. Με τη χρηματοδότηση, η εταιρεία βρίσκεται σε καλό δρόμο για την υλοποίηση της πρώτης φάσης του οράματός της: την προώθηση μιας νέας γενιάς τεχνολογίας τσιπ από την έρευνα στη μαζική παραγωγή έως το 2031.

Ιδρύθηκε το 2020 από τους Dr. Daniel Schall και Sebastian Schall, η Black Semiconductor αναπτύσσει έναν νέο τρόπο κατασκευής δικτύων τσιπ αξιοποιώντας ένα νέο υλικό: το γραφένιο. Αυτά τα νέα δίκτυα τσιπ θα επιταχύνουν την επικοινωνία δεδομένων μεταξύ των τσιπ για απαράμιλλη απόδοση, βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση και σημαντική μείωση του κόστους κατασκευής μέσω 60% λιγότερων βημάτων παραγωγής που απαιτούνται. Η τεχνολογία και το υλικό της εταιρείας διευκολύνουν τις οπτικές συνδέσεις chip-to-chip, επιτρέποντας στα τσιπ να αλληλεπιδρούν σχεδόν σαν να ήταν ένα.

Με το νέο κεφάλαιο, η Black Semiconductor θα επιταχύνει τις πρωτοβουλίες έρευνας και ανάπτυξης και θα δημιουργήσει πιλοτικές δυνατότητες γραμμής παραγωγής στο Άαχεν της Γερμανίας, ένα σημαντικό βήμα προς την εκπλήρωση του μακροπρόθεσμου στόχου της παραγωγής και εφαρμογής γραφενίου υψηλής ποιότητας στην Ευρώπη. Η εταιρεία σχεδιάζει να εγκαινιάσει μια πιλοτική μονάδα παραγωγής στο Άαχεν μέχρι το 2026, αποδεικνύοντας την απρόσκοπτη ενσωμάτωση του γραφενίου σε ηλεκτρονικά τσιπ. Επιπλέον, η Black Semiconductor στοχεύει να αυξήσει τον αριθμό των εργαζομένων της, σχεδιάζοντας να δημιουργήσει 90 νέες θέσεις υψηλής τεχνολογίας, αυξάνοντας το συνολικό εργατικό δυναμικό της από 30 σε 120 έως το 2026.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις