Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Danelfin συγκέντρωσε 2 εκατ. ευρώ για την πλατφόρμα ανάλυσης μετοχών με τεχνητή νοημοσύνη

Η Danelfin παρέχει μια πλατφόρμα ανάλυσης μετοχών με τεχνητή νοημοσύνη που φέρνει επανάσταση στη λήψη αποφάσεων για ιδιώτες επενδυτές παγκοσμίως.

 

Η Danelfin, μια εταιρεία που αναπτύσσει τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για τη βελτίωση της επιλογής μετοχών και της διαχείρισης χαρτοφυλακίου για ιδιώτες επενδυτές, συγκέντρωσε 2 εκατομμύρια ευρώ σε έναν γύρο χρηματοδότησης με επικεφαλής την πανευρωπαϊκή εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων Nauta Capital, με τη συμμετοχή υφιστάμενων επενδυτών.

Η Danelfin παρέχει μια πλατφόρμα ανάλυσης μετοχών με τεχνητή νοημοσύνη που φέρνει επανάσταση στη λήψη αποφάσεων για ιδιώτες επενδυτές παγκοσμίως. Η πλατφόρμα μετατρέπει χιλιάδες χαρακτηριστικά μετοχών σε μια κατανοητή βαθμολογία επιλογής μετοχών: το AI Score (επενδύσεις αξιολόγησης από 1 έως 10). Οι μετοχές με AI Score 10 έχουν ξεπεράσει την αγορά (S&P 500) κατά +14,69% κατά μέσο όρο μετά από 3 μήνες, τα τελευταία 5 χρόνια.

Η έκρηξη των λιανικών επενδύσεων έχει προσελκύσει εκατομμύρια νέους επενδυτές στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Τα τελευταία δύο χρόνια, περίπου 30 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ άνοιξαν λογαριασμούς μεσιτείας. Τον Φεβρουάριο του 2023, οι ημερήσιες επενδύσεις από ιδιώτες επενδυτές έφτασαν στο ρεκόρ των 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Επιπλέον, το 61% των ενηλίκων των ΗΠΑ επένδυσε στο χρηματιστήριο το 2023, από 52% το 2016.

Δυστυχώς, οι περισσότεροι μικροεπενδυτές που επιλέγουν μετοχές ενεργά τείνουν να λαμβάνουν αρνητικά αποτελέσματα. Εκατομμύρια θεμελιώδη, τεχνικά και εναλλακτικά σημεία δεδομένων επηρεάζουν καθημερινά τις τιμές των μετοχών και οι μικροεπενδυτές δεν μπορούν να επεξεργαστούν όλα αυτά τα δεδομένα. Χρειάζονται βοήθεια για τη λήψη εξυπνότερων επενδυτικών αποφάσεων με βάση τα δεδομένα.

Η συμπεριφορά των τιμών των μετοχών στις χρηματοπιστωτικές αγορές αποτελεί μια πρόκληση που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί από τα παραδοσιακά μοντέλα ανάλυσης μετοχών. Για να ξεπεραστεί αυτή η δυσκολία, τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης της Danelfin εντοπίζουν μοτίβα συμπεριφοράς, αναλύοντας όλες τις ιστορικές και τρέχουσες πληροφορίες που είναι διαθέσιμες στην αγορά, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 10.000 ημερήσιων θεμελιωδών, τεχνικών χαρακτηριστικών για κάθε μετοχή και ETF.

Η Danelfin ξεκίνησε το 2021 για να εκδημοκρατίσει τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για να βοηθήσει όλους να λαμβάνουν καλύτερες επενδυτικές αποφάσεις. Νικήτρια του βραβείου Best Financial Research Company στα Benzinga Fintech Awards 2023, η Danelfin προσφέρει εύληπτες προγνωστικές αξιολογήσεις για όλες τις εισηγμένες στις ΗΠΑ μετοχές/ETFs και όλες τις ευρωπαϊκές μετοχές που αποτελούν μέρος του δείκτη STOXX Europe 600. Η χρηματοδότηση θα υποστηρίξει τα σχέδια της Danelfin για ανάπτυξη προϊόντων και επέκταση, μεταξύ άλλων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις