Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Constructor: Η πλατφόρμα αναζήτησης με AI συγκεντρώνει 25 εκατ. δολάρια

Ο τελευταίος γύρος χρηματοδότησης ανεβάζει την αποτίμηση της εταιρείας στα 550 εκατομμύρια δολάρια.

Η Constructor, μια πλατφόρμα ανακάλυψης προϊόντων και αναζήτησης για εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου, ανακοίνωσε σχέδια επέκτασης στην Ευρώπη, παράλληλα με το κλείσιμο του γύρου χρηματοδότησης Series Β ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων που ανεβάζει την αποτίμηση της εταιρείας στα 550 εκατομμύρια δολάρια.

Ο τελευταίος γύρος ανεβάζει τα συνολικά κεφάλαια που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα σε πάνω από 85 εκατομμύρια δολάρια. Η Sapphire Ventures ηγήθηκε του γύρου με τη συμμετοχή του υφιστάμενου επενδυτή Silversmith Capital Partners . Με αυτό το νέο κεφάλαιο, η Constructor θα συνεχίσει να εφαρμόζει τεχνητή νοημοσύνη που βασίζεται σε ροή κλικ που δημιουργήθηκε για να βελτιώσει περαιτέρω την ανακάλυψη προϊόντων ηλεκτρονικού εμπορίου και να συνεχίσει την ταχεία επέκτασή της σε διεθνές επίπεδο.

Παρόλο που πολλοί έμποροι λιανικής αντιμετωπίζουν οικονομικές αντιξοότητες, υπήρξε έντονη και κλιμακούμενη ζήτηση για την πλατφόρμα της Constructor, με τις εταιρείες να διπλασιάζουν τις επενδύσεις τους για να βελτιώσουν την εμπειρία των πελατών. Οι πελάτες αναφέρουν αποτελέσματα που περιλαμβάνουν 16,5% αύξηση στη μέση αξία παραγγελίας, 247% αύξηση εσόδων ανά επίσκεψη, 13% αύξηση στις μετατροπές αναζήτησης, αύξηση 92% στις μετατροπές προτάσεων και αύξηση εσόδων 40 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι επωνυμίες πελατών περιλαμβάνουν τις Sephora, Petco, Birkenstock, The Very Group, home24, Grove Collaborative και Fisheries Supply.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις