GymBeam: «Σήκωσε» 30 εκατ. ευρώ από την PortfoLion και την EBRD 

Η χρηματοδότηση θα στηρίξει την περαιτέρω επέκταση της εταιρείας fitness και διατροφής, σε αγορές της Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης, θα ενισχύσει τις υποδομές διανομής, θα επιτρέψει την υλοποίηση προηγμένων λύσεων αυτοματοποίησης και θα υποστηρίξει στρατηγικές εξαγορές. 

Newsroom
5'

Η GymBeam, ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα brands fitness και διατροφής στην Ευρώπη, ολοκλήρωσε νέο επενδυτικό γύρο ύψους 30 εκατ. ευρώ, με επικεφαλής την PortfoLion Capital Partners και με συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

Η συναλλαγή αυτή αποτελεί σημαντικό ορόσημο στο ταξίδι της GymBeam προς την καθιέρωσή της ως ένας από τους κορυφαίους παίκτες στην Ευρώπη, βασιζόμενη ήδη στην παρουσία της σε περισσότερες από 16 χώρες και στην εξυπηρέτηση άνω των 2 εκατομμυρίων πελατών. Η χρηματοδότηση θα στηρίξει την περαιτέρω επέκταση σε αγορές της Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης, θα ενισχύσει τις υποδομές διανομής, θα επιτρέψει την υλοποίηση προηγμένων λύσεων αυτοματοποίησης και θα υποστηρίξει στρατηγικές εξαγορές. 

Έπειτα από μια ανταγωνιστική διαδικασία που προσέλκυσε πολλαπλές προτάσεις equity και debt, η επένδυση αυτή αντικατοπτρίζει τη βαθιά εμπιστοσύνη στο επιχειρηματικό μοντέλο, την ισχυρή αναπτυξιακή τροχιά και την ηγετική ομάδα της GymBeam. Παράλληλα, υπογραμμίζει τη δυναμική και την ελκυστικότητα του κλάδου υγείας και ευεξίας στην Ευρώπη. Με τη στήριξη έμπειρων επενδυτών, η GymBeam βρίσκεται σε εξαιρετική θέση για να κλιμακώσει περαιτέρω τις δραστηριότητές της και να προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη αξία στους εκατομμύρια πελάτες της. 

Τη συναλλαγή υποστήριξαν οι Rothschild & Co (με την CORPIN), AKF Legal, BCG, PwC, Dentons (εκ μέρους της GymBeam) καθώς και οι Ernst & Young, Havel & Partners, Deloitte Legal και CMS (εκ μέρους των επενδυτών) και η A&O Shearman (για την Crowdberry). 

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε την PortfoLion και την EBRD και ευγνώμονες για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στην εταιρεία και σε όλη την ομάδα της GymBeam. Η επένδυσή τους θα μας επιτρέψει να κάνουμε ακόμη μεγαλύτερα πράγματα. Θα μπορέσουμε να φέρουμε τα προϊόντα μας σε ακόμη περισσότερες χώρες και πελάτες στην Ευρώπη. Για τους καταναλωτές, αυτό σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη ποικιλία ποιοτικών προϊόντων. Οι νέοι μας συνεργάτες φέρνουν πολύτιμη τεχνογνωσία σε growth investing και εταιρική διακυβέρνηση, πλήρως ευθυγραμμισμένη με τους μακροπρόθεσμους στόχους μας. Είμαι επίσης πολύ χαρούμενος που ο υφιστάμενος συνεργάτης Crowdberry παραμένει στο πλευρό μας και πιστεύει ότι κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση.», είπε ο Dalibor Cicman, Ιδρυτής & CEO της GymBeam.

«Η GymBeam αποτελεί ήδη βασικό παίκτη στον ταχέως εξελισσόμενο κλάδο υγείας και ευεξίας, και είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε μαζί τους καθώς επιταχύνουν την επόμενη φάση ανάπτυξής τους. Από τις πρώτες μας συζητήσεις, ο Dalibor μάς εντυπωσίασε ως ένας αληθινός οραματιστής και, μαζί με την εξαιρετική διοικητική του ομάδα, άφησαν σε εμάς πολύ ισχυρή εντύπωση. Πέρα από την επένδυσή μας, ανυπομονούμε να αξιοποιήσουμε την εμπειρία μας σε scale-ups για να στηρίξουμε τις φιλοδοξίες τους. Βλέπουμε εξαιρετική ηγεσία, τολμηρή στρατηγική και ένα brand με τη δυναμική να εξελιχθεί στον απόλυτο ευρωπαϊκό προορισμό σε nutrition και lifestyle.», δήλωσε ο Jenő Nieder, Αναπληρωτής CEO της PortfoLion.

«Είμαστε χαρούμενοι που στηρίζουμε τα φιλόδοξα σχέδια ανάπτυξης της GymBeam ως μέρος αυτής της σημαντικής επένδυσης. Η δέσμευση της εταιρείας στην καινοτομία και την επιχειρησιακή αριστεία αντικατοπτρίζει το επιχειρηματικό πνεύμα που επιδιώκουμε να ενισχύουμε στις περιοχές όπου δραστηριοποιούμαστε. Με αυτή τη συνεργασία, συμβάλλουμε στην ενδυνάμωση του κλάδου υγείας και ευεξίας, στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και στην προώθηση βιώσιμων επιχειρηματικών πρακτικών στην Ευρώπη. Ανυπομονούμε να δούμε τη GymBeam να φτάνει σε νέα επίπεδα και να προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη αξία στους πελάτες της.», ανέφερε ο Tamas Nagy, Director – Co-head of Private Equity, EBRD.

«Η συμμετοχή τόσο διεθνώς αναγνωρισμένων επενδυτών όπως η PortfoLion και η EBRD επιβεβαιώνει την ισχυρή μας πίστη στη GymBeam και στον Dalibor και στο όραμά τους να γίνει η πρώτη unicorn εταιρεία στη Σλοβακία. Μετά από χρόνια στήριξης της ομάδας και συνοδείας στο αναπτυξιακό τους ταξίδι, είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε νέους θεσμικούς συνεργάτες. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε όλοι μαζί για να καθοδηγήσουμε αυτό το μοναδικό brand στην αποστολή του να γίνει ο ηγέτης της ευρωπαϊκής αγοράς. Εκ μέρους των περισσότερων από 150 Σλοβάκων και Τσέχων επενδυτών που συμμετείχαν στην αρχική μας επένδυση στη GymBeam, νιώθουμε ταπεινότητα για τη δύναμη του τοπικού κεφαλαίου σε συνδυασμό με εξαιρετικούς επιχειρηματίες όπως ο Dalibor Cicman. Μαζί, έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο στο οικοσύστημα της περιοχής.», είπε ο Dano Gaspar, Managing Partner, Crowdberry.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
ΑπόNewsroom
Ακολουθήστε
Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.