Η Bricks.sh, πλατφόρμα AI εργαλείων, συγκέντρωσε 1,6 εκατομμύρια ευρώ σε γύρο χρηματοδότησης pre-seed. Του γύρου ηγήθηκε η Primo Capital. Συμμετείχαν τα Octopus First Cheque Fund, Eden Ventures, Vesper Holding και Vento, μαζί με angels όπως ο Gianluca Cocco (Qomodo), ο Filippo Conforti (Commerce Layer) και η ομάδα της Smartness.
Η εταιρεία ανακοίνωσε παράλληλα την κυκλοφορία public beta. Η πλατφόρμα αυτοματοποιεί την ανάπτυξη και συντήρηση εσωτερικών εργαλείων, επιτρέποντας σε οργανισμούς να δημιουργούν admin panels με ελάχιστη ρύθμιση.
Με σύνδεση APIs και βάσεων δεδομένων στο AI σύστημα, οι ομάδες παράγουν έτοιμα admin panels για τεχνικούς και μη χρήστες, διευκολύνοντας την αλληλεπίδραση με εσωτερικά συστήματα. Τα panels παραμένουν συγχρονισμένα αυτόματα με αλλαγές όπως νέα πεδία, πίνακες ή endpoints, μειώνοντας χρόνο ανάπτυξης και συντήρησης.
Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για επέκταση πυρήνα ομάδας και ανάπτυξη προϊόντος.
