Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Taxibeat κοντά στην Daimler

Σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες το Taxibeat είναι πολύ κοντά στην εξαγορά του από την θυγατρική της Daimler, MyTaxi, με τίμημα γύρω στα 40 εκατ. ευρώ.

To Startupper.gr επικοινώνησε με την Daimler και την Taxibeat οι οποίες μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που διέρρευσαν στον ελληνικό τύπο νωρίτερα σήμερα.

Η γερμανική Daimler η οποία είναι περισσότερο γνωστή για τα αυτοκίνητα Mercedes-Benz και τα Smart επενδύει δυναμικά στις υπηρεσίες αυτοκίνησης και τις νέες τεχνολογίες, από την ενοικίαση με την ώρα αυτοκινήτων και το κάλεσμα ταξί μέσω App μέχρι τις ενοικιάσεις  βαν και φορτηγών.

Η MyTaxi ιδρύθηκε το 2009, δραστηριοποιείται στις υπηρεσίες ταξί μέσω App σε αρκετές χώρες της Ευρώπης και εξαγοράστηκε το 2014 από την Daimler. To περασμένο καλοκαίρι εξαγόρασε την αγγλική Hailo με το ίδιο αντικείμενο και έφτασε τους 100.000 οδηγούς ταξί σε 50 πόλεις και σε εννέα χώρες.

Η Daimler επίσης έχει και την πλατφόρμα μεταφορών Moovel η οποία προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες μετακινήσεων στους ενδιαφερόμενους από ένα σημείο ανεξάρτητα αν πρόκειται για ιδιωτικό ή δημόσιο μέσο μεταφοράς.

Τέλος, η Daimler λειτουργεί και την υπηρεσία ενοικίασης αυτοκινήτων με την ώρα, Car2Go, σε επιλεγμένες πόλεις σε όλο τον κόσμο.

To Taxibeat ιδρύθηκε το 2011 και προσφέρει υπηρεσίες ταξί μέσω App στην Αθήνα με περίπου 7.000 οδηγούς ενώ εδώ και δυο χρόνια δραστηριοποιείται πολύ επιτυχημένα στη Λίμα του Περού με πάνω από 15.000 οδηγούς και 800.000 χρήστες συνολικά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις