Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η PCCW εξαγοράζει την startup Crypteia Networks

Την πλήρη εξαγορά της Crypteia Networks, μίας ελληνικής startup υψηλής τεχνολογίας που δραστηριοποιείται στον χώρο της ασφάλειας, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας η PCCW Global, επιχειρηματική και λειτουργική μονάδα της HKT, του μεγαλύτερου τηλεπικοινωνιακού φορέα του Χονγκ Κονγκ.

Η Crypteia Networks θα λειτουργήσει ως πλήρης θυγατρική της PCCW Global, ωστόσο θα διατηρήσει το brand της ως έχει, ενώ θα διατηρήσει την ελληνική εταιρική της μορφή και την ομάδα της στην Αθήνα. Την διοίκηση της εταιρείας θα διατηρήσει η υφιστάμενη ομάδα.

Η εξαγορά είναι σημαντική όχι μόνο για την PCCW Global και την Crypteia Networks, αλλά και για όλη την Ελλάδα, καθώς πρόκειται για μία από τις λίγες εξαγορές ελληνικών εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, ανέφερε ο Πέτρος Μαυροειδής, διευθύνων σύμβουλος της PCCW Global Ελλάδος.

Ο Γιάννης Γκιόκας (δεξιά), ιδρυτής και CEO της Crypteia Networks με τον Marc Halbfinger (αριστερά), CEO της PCCW Global.

Από την πλευρά του ο Marc Halbfinger, διευθύνων σύμβουλος της PCCW Global, ανέφερε ότι από την επαφή της εταιρείας με την Ελλάδα, διαβλέπει σημαντικές προοπτικές για το επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας, που μποροούν να δημιουργήσουν ανάπτυξη. Είμαστε εδώ σήμερα για να υπογραμμίσουμε αυτή τη δυναμική. Θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε στην ελληνική αγορά και για άλλες ευκαιρίες, τόνισε.

Οι εκπρόσωποι της PCCW Global αρνήθηκαν να δημοσιοποιήσουν το ποσό της εξαγοράς ή των επενδύσεων που προγραμματίζουν για την εταιρεία και αρκέστηκαν να δηλώσουν ότι τα οικονομικά αποτελέσματα της μητρικής HKT δείχνουν ότι οι επιχειρήσεις που διαχειρίζεται διεθνώς η PCCW Global αναπτύσσονται και δημιουργούν αξία για τους μετόχους της.

Λαμβάνουμε τις επενδύσεις μας στα σοβαρά. Δεν δώσαμε κάποια χρήματα σήμερα με πρόθεση να σταματήσουμε αύριο. Θα συνεχίσουμε την ανάπτυξη της υπηρεσίας που αναπτύσσει η Crypteia Networks, η οποία είναι πολύ σημαντική για τις σύγχρονες επιχειρήσεις, ανέφερε ο Marc Halbfinger.

Η Crypteia Networks μέχρις στιγμής είχε εμπορική παρουσία μόνο στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και συνεργάζεται με 35 πελάτες. Πλέον το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεών της, με παγκόσμια στόχευση, θα γίνεται μέσα από το δίκτυο της PCCW Global. Η εταιρεία απασχολεί μέχρις στιγμής 11 άτομα, ενώ την εξαγορά θα ακολουθήσει η ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της, με στελέχη και απο το εξωτερικό, με το τμήμα έρευνας και ανάπυξης να παραμένει στην Αθήνα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις