Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Rocketgraph λαμβάνει επένδυση 410.000 ευρώ από Openfund και “angels”

Η νεοϊδρυθείσα Rocketgraph ξεκίνησε την λειτουργία της με σκοπό να προσφέρει μία ηλεκτρονική πλατφόρμα για online reporting. Iδρύθηκε το 2014 στην Αθήνα και πρόκειται για το πρώτο εξειδικευμένο marketplace για cloud reporting παγκοσμίως. Στόχος είναι να δώσει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στους απλούς χρήστες την δυνατότητα να λαμβάνουν μια σειρά από reports βάσει των αναγκών τους.

Στα πλαίσια του επιχειρηματικού της σχεδίου, δέχθηκε χρηματοδότηση ύψους 410.000 ευρώ από το Jeremie Openfund II και από αγγέλους επενδυτές (angel investors). Η χρηματοδότηση της Rocketgraph θα αξιοποιηθεί για τη διεύρυνση της ομάδας και την ωρίμανση του προϊόντος, με σκοπό την προώθηση του στη διεθνή αγορά.

Η Rocketgraph είναι μια πλατφόρμα reporting για διαδικτυακές υπηρεσίες που αξιοποιεί τη συνεχή αύξηση των προσφερόμενων διεπαφών προγραμματισμού εφαρμογών (APIs). Το μόνο που έχει να κάνει ο τελικός χρήστης είναι να βρει το report που καλύπτει τις ανάγκες του και να συνδεθεί στις υπηρεσίες που χρησιμοποιεί. Το report παράγεται εκείνη την στιγμή με τα δικά του δεδομένα, ενώ κανείς μπορεί επίσης να προγραμματίσει πόσο συχνά θέλει να το λαμβάνει μέσω email. Όσο θα αυξάνονται τα προσφερόμενα APIs, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ποικιλία και οι συνδυασμοί των reports στη Rocketgraph.

«Ο όγκος των δεδομένων που παράγεται σε διάφορες online υπηρεσίες μεγαλώνει πιο γρήγορα από ποτέ, ωστόσο τυπικά παραμένει κλειδωμένος για τους μη τεχνικούς χρήστες. Την ίδια στιγμή, προγραμματιστές έχουν ολοένα και μεγαλύτερη πρόσβαση σε δεδομένα μέσω των APIs τα οποία μπορούν να τα επεξεργάζονται και οπτικοποιούν,» αναφέρει σε ανακοίνωση Τύπου ο Ντίνος Παραβάντης, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Rocketgraph. «Αυτό ακριβώς το κενό έρχεται να καλύψει η Rocketgraph», συμπλήρωσε ο συνιδρυτής Κωνσταντίνος Νικητιάδης.

Οι δύο ιδρυτές διαπίστωσαν την ανάγκη για αυτοματοποιημένες, συνδυαστικές αναφορές καθώς λειτουργούσαν το επιτυχημένο digital agency που είχαν συνιδρύσει πριν από 5 χρόνια. Η έλλειψη αντίστοιχων λύσεων στην αγορά τους οδήγησε στη δημιουργία της Rocketgraph.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις