Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Pushme Bike εξαγοράστηκε από την Γερμανική Tier Mobility

To πρώτο Exit στην Equifund εποχή

Το πρώτο Exit επί εποχής Equifund είναι γεγονός! Η Αγγλική Startup Pushme Bike  με cofounder Γιώργο Καλλίγερο και γραφεία στην Αθήνα εξαγοράστηκε από την Γερμανική εταιρεία ηλεκτρικών πατινιών Tier Mobility  μέσω ανταλλαγής μετοχών.

Η εξαγορά πραγματοποιήθηκε πριν ένα μήνα περίπου με τον founder της Tier, Lawrence Leuschner να αναφέρει στο Twitter ότι αποκτά την Pushme με την προσφορά μετοχών στους founders Dan Keene και Γιώργο Καλλίγερο με την Startup να μεταφέρεται στα γραφεία της Tier στο Λονδίνο. Οι υπάρχοντες επενδυτές στην Pushme, Velocity Partners και SOS Ventures αποζημιώθηκαν επίσης μέσω μετοχών.

Η Startup είχε συμμετάσχει στον 11 κύκλο του HAX Accelerator τον οποίο τρέχει η SOS Ventures και είχε χρηματοδοτηθεί με 500.000 δολάρια. Το ίδιο κεφάλαιο έλαβε και από τη Velocity Partners το 2018 ενώ είχε συμμετάσχει και σε προγράμματα του Reload Greece.

H Pushme έχει αναπτύξει ένα δίκτυο με φορητές και επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, αρχικά για ηλεκτρικά ποδήλατα και ακολούθως για ηλεκτρικά πατίνια. Με αυτό το τρόπο προσφέρει στους χρήστες αλλά και ειδικά στις εταιρείες εκμετάλλευσης εύκολη και γρήγορη αντικατάσταση μπαταριών στα πατίνια, χωρίς αυτά να χρειαστεί να συλλεχθούν και να φορτιστούν τη νύχτα, αυξάνοντας της διαθεσιμότητα της υπηρεσίας.

H Pushme Bike ιδρύθηκε το 2016 στο Λονδίνο, έχει γραφεία στην Αθήνα όπως αναφέραμε, όπου και εργάζονται 3 άτομα προς το παρόν, ενώ η Τier Mobility ιδρύθηκε το 2018 και λειτουργεί αυτή τη στιγμή υπηρεσίες μετακινήσεων με ηλεκτρικά πατίνια σε 11 χώρες και 55 πόλεις στην Ευρώπη, σηκώνοντας πρόσφατα χρηματοδότηση B γύρου ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Η Tier είχε ανακοινώσει ότι η νέα γενιά ηλεκτρικών πατινιών θα έχει αφαιρούμενες μπαταρίες, σε αντίθεση με άλλους κατασκευαστές, κάτι που προφανώς έδεσε απόλυτα με τα προϊόντα της Pushme Bike.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η Tier Mobility συμμετέχει στην κοινοπραξία Reach Now της Daimler – BMW.

Με πληροφορίες από BusinessInsider.de

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις