Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Microsoft εξαγόρασε την ελληνική Startup RPA Softomotive

Ο ίδιος ο Satya Nadella, ο CEO της Microsoft, ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα την εξαγορά της ελληνικής Softomotive στο keynote που έδωσε στην εκδήλωση Build, αναδεικνύοντας την μεγάλη σημασία που έχει για την Microsoft ο τομέας του Robotic Process Automation (RPA).

Είχαμε γράψει στις 2 Μαΐου για τη πρόθεση της εξαγοράς από πλευράς Microsoft και σήμερα ανακοινώθηκε η πλήρης εξαγορά της Softomotive και η ενσωμάτωσή της στην αντίστοιχη υπηρεσία της Microsoft, Power Automate. Μετά την ενσωμάτωση της πλατφόρμας WinAutomate της Softomotive στην Power Automate νέες δυνατότητες θα προσφερθούν στους πελάτες της Microsoft ειδικά σε ότι έχει να κάνει με την αυτοματοποίηση εργασιών στην επιφάνεια εργασίας των Windows, μια και η Microsoft δεν πρόσφερε αυτή τη δυνατότητα μέχρι σήμερα.

Η χώρος του Robotic Process Automation είναι ένας εξαιρετικά ανερχόμενος μια και προσφέρει εργαλεία τα οποία εκτελούν αυτόματα διάφορες υπολογιστικές εργασίες αποδεσμεύοντας με αυτό το τρόπο πολύτιμο προσωπικό από το τμήμα IT. Ηγέτης στο χώρο είναι η ρουμανική Startup UiPath με αξία 7 δις δολαρίων! H Softomotive είναι μέσα στην τετράδα των εταιρειών RPA με ένα πελατολόγιο 9.000 επιχειρήσεων με μεγάλα ονόματα στη λίστα.

Η εταιρεία μετά την τελευταία χρηματοδότηση από την Grafton Capital το 2018 μετέφερε την έδρα της στο Λονδίνο αλλά τα γραφεία της και η ανάπτυξη προϊόντων γίνεται στην Αθήνα κατά βάση με γύρω στα 100 άτομα προσωπικό. Η αξία της εταιρείας τότε είχε υπολογιστεί σε 100 – 150 εκατ. δολάρια με την Grafton να αποκτά σημαντικό μερίδιο της εταιρείας.
Κανένα μέρος δεν έχει ανακοινώσει τα οικονομικά στοιχεία της συμφωνίας αλλά το ποσό που αναφέρεται σε ένα δημοσίευμα στην έντυπη έκδοση της Καθημερινής, (άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων), μάλλον είναι μικρό για τα δεδομένα της εταιρείας, (με διπλασιασμό πελατών μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα), αλλά και της συγκεκριμένης επένδυσης της Grafton Capital.

O Μάριος Σταυρόπουλος, CEO της Softomotive ανέφερε σχετικά:

“Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι και περήφανοι που ανακοινώνουμε ότι η Microsoft εξαγόρασε την Softomotive και ότι τα προϊόντα μας θα γίνουν μέρος του Microsoft Power Automate.

Η Softomotive δραστηριοποιείται στον τομέα του Robotic Process Automation (RPA) και Robotic Desktop Automation (RDA) από την ίδρυσή της το 2005 και θα θέλαμε πρώτα να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να γιορτάσουμε και να ευχαριστήσουμε τους πελάτες, τους υπαλλήλους μας αλλά και τον επενδυτή μας, Grafton Capital.

Ένα από τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά μας, και ανεξίτηλο μέρος του DNA μας, είναι μια συνεχής δέσμευση στην ευκολία χρήσης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε επενδύσει τόσο επιμελώς στην αφαίρεση της πολυπλοκότητας από τους τελικούς χρήστες και δημιουργήσαμε μία από τις πιο διαισθητικές διεπαφές στον χώρο του RPA έτσι ώστε οι μη τεχνικοί τελικοί χρήστες των επιχειρήσεων να μπορούν όχι μόνο να κάνουν περισσότερα αλλά να εκτελέσουν εξελιγμένες λειτουργίες χωρίς να χρειαστεί να προγραμματίσουν στο ελάχιστο.

Σαν ένα κομμάτι της Microsoft θα αναπτύξουμε την επόμενη φάση του RPA με μια πραγματικά ευέλικτη λύση end-to-end. Έχουμε κάνει σημαντικό βήμα εξέλιξης από τις ρίζες μας και πλέον είμαστε σε θέση να υλοποιήσουμε το νέο όραμά μας για το RPA στους πελάτες μας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις