Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρηματοδότηση 2,6 εκατ. ευρώ για την Ferryhopper

Από το λανσάρισμα της μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει καταφέρει να πουλήσει πάνω από 800.000 εισιτήρια εξυπηρετώντας πάνω από 300 προορισμούς

Χρηματοδότηση 2,6 εκατ. ευρώ εξασφάλισε η Ferryhopper, η ελληνική μηχανή αναζήτησης και κράτησης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Στον γύρο χρηματοδότησης, ο οποίος είναι ο δεύτερος της εταιρείας, συμμετείχε η βουλγαρική LAUNCHub Ventures (η οποία ηγήθηκε της επένδυσης), η Metavallon VC, η easyGroup του σερ Στέλιου Χατζηιωάννου και ιδιώτες επενδυτές. Η Metavallon VC και η EasyGroup είχαν συμμετάσχει και στην προηγούμενη επένδυση της εταιρείας, το 2019.

Η Ferryhopper ιδρύθηκε το 2016, από τους Χρήστο Σπαθαράκη, Βασίλη Λαχανά, Παναγιώτη Σαράφη και Aiden Short. H 13μελής ομάδα της εταιρείας ανέπτυξε μια πρωτοποριακή πλατφόρμα αναζήτησης και κράτησης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, παρέχοντας στους χρήστες την δυνατότητα να επιλέξουν απευθείας δρομολόγια, να κάνουν κράτηση για δρομολόγια με ανταπόκριση αλλά και να σχεδιάσουν ταξίδια πολλαπλών προορισμών και διαδρομών, μετατρέποντας το ταξίδι με πλοίο στην Ελλάδα σε εύκολη και απλή διαδικασία.

Από το λανσάρισμα της μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει καταφέρει να πουλήσει πάνω από 800.000 εισιτήρια εξυπηρετώντας πάνω από 300 προορισμούς, ενώ το 2019, σε συνεργασία με την easyGroup, λάνσαρε την υπηρεσία easyFerry. Επίσης το 2019, η Ferryhopper συνεργάστηκε με την Aegean και μαζί δημιούργησαν την AEGEAN – Book a ferry , μία online πλατφόρμα για ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Τώρα, εν μέσω πανδημίας, η εταιρεία προχωρά, παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στον τουρισμό. Με τη νέα χρηματοδότηση, η Ferryhopper στοχεύει να συνεχίσει να επεκτείνεται στην Ευρώπη, ενώ στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της θα παραμείνει η ανάπτυξη νέων προϊόντων και τεχνολογιών. Παράλληλα, η εταιρεία σχεδιάζει να μεγαλώσει την ομάδα της.

“Σκοπός μας είναι να φέρουμε το ακτοπλοϊκό ταξίδι στον 21ο αιώνα. Με το Ferryhopper μπορείς να βρεις και να κλείσεις ακτοπλοϊκά εισιτήρια άμεσα, εύκολα και με ασφάλεια. Η νέα επένδυση ανοίγει το δρόμο στην ομάδα μας να επεκταθεί σε νέους προορισμούς και αγορές, συνεχίζοντας να προσφέρει καινοτόμες υπηρεσίες και προϊόντα. Στόχος μας είναι να κάνουμε τα ταξίδια με πλοίο εύκολα και προσβάσιμα σε όλους, προσφέροντας όλα τα εργαλεία και την υποστήριξη που χρειάζεται ένας σύγχρονος ταξιδιώτης.” δήλωσε σχετικά ο CEO και Co-Founder του Ferryhopper Χρήστος Σπαθαράκης.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε ως κύριος επενδυτής στον Series A γύρο χρηματοδότησης του Ferryhopper και που μπορούμε να στηρίξουμε την ομάδα σε αυτό το ταξίδι ανάπτυξης. Η αγορά ακτοπλοϊκών εισιτηρίων είναι πολύ σημαντική σε μέγεθος και σημασία και βρίσκεται σε μια φάση που μπορεί να επωφεληθεί σημαντικά από τις τεχνολογικές εξελίξεις. Η εταιρεία έχει να επιδείξει μέχρι σήμερα εντυπωσιακά αποτελέσματα, χωρίς μάλιστα να έχει χρησιμοποιήσει σημαντικά κεφάλαια. Πιστεύουμε πως αυτό είναι αποτέλεσμα της εντυπωσιακής αφοσίωσης προς τον πελάτη και της εξαιρετικής πλατφόρμας που έχει δημιουργήσει η ομάδα του Ferryhopper.”,ανέφερε ο Stan Sirakov, Partner στο LAUNCHub Ventures

“Είμαστε χαρούμενοι για το νέο αυτό χρηματοδοτικό γύρο της Ferryhopper και τη συνεχιζόμενη συνεργασία μας με μια ομάδα η οποία έχει πλέον αποδείξει ότι μπορεί να εκτελέσει. Ανεξάρτητα από τις ειδικές συνθήκες που διαμορφώθηκαν λόγω COVID, το investment thesis με το οποίο επενδύσαμε πρώτη φορά στην εταιρεία το Μάρτιο του 2019 δεν έχει αλλάξει: η αγορά των ferry bookings σε πανευρωπαϊκό επίπεδο παραμένει underserved, η μετάβαση σε digital επιταχύνεται και το προϊόν της ferryhopper λύνει αξιόπιστα ένα πρόβλημα με την εμπειρία του χρήστη να είναι seamless.Ο τρόπος με τον οποίο η ομάδα διαχειρίστηκε την κρίση του COVID, μια κρίση που την έπληξε όσο λίγους και της στοίχισε ουσιαστικά δύο ολόκληρους μήνες εσόδων, είναι επίσης υποδειγματικός: άλλαξε τα operations της σε μια ημέρα, αξιολόγησε stress test scenarios, ολοκλήρωσε την ανάπτυξη της mobile εφαρμογής της, εξέλιξε το content marketing και επικέντρωσε το εμπορικό της μοντέλο για το 2020 στον εγχώριο τουρισμό. Στόχος της Ferryhopper παραμένει να γίνει established σαν η νο.1 ferry booking engine στην Ευρώπη μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια”, εξήγησε από την πλευρά της η Μυρτώ Παπαθάνου, Partner στη Metavallon VC.

«Σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τις ταξιδιωτικές εταιρείες διεθνώς, συνεχίζω να επενδύω σε μια εταιρεία λογισμικού με στοχευμένη παρουσία, έτοιμη να αξιοποιήσει στο μέγιστο βαθμό την επιστροφή στην ταξιδιωτική κανονικότητα. H easyFerry.com, μέλος της οικογένειας easy στην Ελλάδα powered by Ferryhopper, θα γίνει η πρώτη επιλογή για τους ταξιδιώτες που αναζητούν τις καλύτερες επιλογές για ακτοπλοϊκά εισιτήρια, εντός και εκτός Ελλάδος. Όσοι προσπαθούν να καταλάβουν πως διαμορφώνονται τα νέα δρομολόγια στην μετά-COVID εποχή και παράλληλα αναζητούν τις καλύτερες τιμές εισιτηρίων, θα εμπιστευτούν την easyFerry.com. Καθώς ένα μεγάλο μέρος της αγοράς αφορά πλέον τις εγχώριες ακτοπλοϊκές διαδρομές προς τα ελληνικά νησιά, οι κρατήσεις μας θα ανακάμψουν ταχύτερα από ότι οι διεθνείς ταξιδιωτικές επιλογές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Ferryhopper καταρχάς βραβεύτηκε από το φιλανθρωπικό μου ίδρυμα, Stelios Philanthropic Foundation, το 2018, στο πλαίσιο των βραβείων για το Επιχειρηματικό Ξεκίνημα της Χρονιάς. Χαίρομαι που συνεχίζουν να τα πηγαίνουν καλά.», δήλωσε τέλος ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου.

Η LAUNCHub Ventures

H LAUNCHub Ventures είναι μια επενδυτική εταιρεία με έδρα τη Σόφια, η οποία επενδύει σε ψηφιακές startups από τη Νοτιανατολική Ευρώπη. Οι επενδύσεις της είναι κυρίως Seed και Series A και κυμαίνονται συνήθως από 300 έως 700 χιλ. με το ποσό σε κάποιες περιπτώσεις να φτάνει το 1,5 εκατ. ανά εταιρεία.

Οι τομείς στους οποίους επενδύει το VC είναι οι SaaS, Enterprise Software, Health-tech, E-commerce, Mobile και IoT χωρίς βέβαια να περιορίζεται αποκλειστικά σε αυτούς. Στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνονται εταιρείες όπως η FintechOs, η Doctrina, η Cloudpipes και η Carista. Η νέα της επένδυση στην Ferryhopper είναι η πρώτη της σε ελληνική εταιρεία.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις