Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Bryq: Χρηματοδότηση 1,2 εκατ. ευρώ από την Big Pi Ventures

Χρηματοδότηση 1,2 εκατ. ευρώ από την Big Pi Ventures εξασφάλισε  η ελληνικής καταγωγής (με έδρα την Κύπρο) εταιρεία αξιολόγησης ταλέντων Bryq.

Η Bryq, μέσω τη πλατφόρμας της, βοηθά τις εταιρείες να αποφύγουν τυχόν προκαταλήψεις που μπορεί να “στρεβλώσουν” τη διαδικασία μιας πρόσληψης, ενώ παράλληλα τους επιτρέπει να προσλάβουν ανθρώπους που έχουν συγκεκριμένα προσόντα και δεξιότητες, ανάλογα τον κάθε ρόλο.

Η εταιρεία, η οποία λάνσαρε την πλατφόρμα της πέρυσι τον Οκτώβριο, μετά από δύο χρόνια έρευνας και ανάπτυξης, σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τη νέα χρηματοδότηση για να επεκταθεί και ταυτόχρονα να βελτιώσει το προϊόν της.

“Η εμπειρία μας έδειξε ότι ο κοινός παρονομαστής σε όλες τις επιτυχημένες εταιρείες είναι το ταλέντο – η Bryq μας εντυπωσίασε με την ικανότητά της να υποστηρίζει τις αποφάσεις γύρω από αυτό, παρέχοντας στους πελάτες της ένα σπάνιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα”, δήλωσε ο Άριστος Δοξιάδης, Partner της Big Pi Ventures, συμπληρώνοντας ότι η πανδημική κρίση και οι αναταραχές στην αγορά εργασίας καθιστούν τη Bryq απαραίτητο εργαλείο για μια εταιρεία.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την Bryq, ακόμα και πριν την πανδημία, οι αγγελίες σε μια μεγάλη εταιρεία προσέλκυαν κατά μέσο όρο 250 βιογραφικά η καθεμία. Τώρα, που η πανδημία αφήνει ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων χωρίς δουλειά, ο αριθμός αυτός πρόκειται να ανέβει και άλλο, επομένως οι εταιρείες θα αναγκάζονται να εξετάζουν κάθε βιογραφικό για περίπου 7 δευτερόλεπτα! Με αυτά τα δεδομένα, και τη δυσκολία που έχουν γενικότερα οι εταιρείες στο να αναγνωρίζουν τους κατάλληλου υποψηφίους, η Bryq υπολογίζει ότι σχεδόν οι μισές νέες προσλήψεις θα αποτύχουν μέσα στους πρώτους 18 μήνες.

Την ίδια ώρα, ένας μεγάλος αριθμός υποψηφίων θα απορριφθεί είτε γιατί τα προσόντα του δεν θα αναγνωριστούν, είτε γιατί κάποιες προκαταλήψεις γύρω από συγκεκριμένα θέματα, θα μπουν εμπόδιο στην πρόσληψή του. Με την πλατφόρμα της, η Bryq ισχυρίζεται ότι μπορεί να δώσει λύσεις σε όλα αυτά τα προβλήματα, συνδέοντας CEOs, επαγγελματίες του HR και λοιπούς υπευθύνους με δεδομένα σχετικά με την προσωπικότητα και τις δεξιότητες ενός υποψηφίου και βοηθώντας τους έτσι να λάβουν πιο αποτελεσματικές αποφάσεις.

Η αξιολόγηση της Bryq γίνεται μέσω ενός chatbot και η διαδικασία διαρκεί 20 λεπτά. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται από εταιρείες σε πάνω από 15 χώρες και βαθμολογείται θετικά από το 82% των συμμετεχόντων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις