Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Seafair: Η πρώτη ελληνική Startup που επένδυσε η General Catalyst

Η πλατφόρμα εύρεσης προσωπικού για την Ναυτιλία έχει σηκώσει συνολικά 7 εκατ. δολάρια μέχρι σήμερα.

Σε κάθε δημόσια εμφάνιση του Νίκου Μπονάτσου, partner και CEO της General Catalyst η ερώτηση όλων ήταν πότε θα επενδύσει το μεγάλο αμερικανικό VC fund σε ελληνική Startup. Αυτή η ώρα ήρθε και η εταιρεία που κέρδισε τον Νίκο και την ομάδα του είναι η Seafair, μια πλατφόρμα εύρεσης εργασίας στελεχών και προσωπικού στη Ναυτιλία.

Η Seafair ιδρύθηκε στο τέλος του 2020 από τον Αγαπητό Διακογιάννη, πρώην σύμβουλο στην BCG, με την Seafair να “σηκώνει” 5,7 εκατ. δολάρια με επικεφαλής τη General Catalyst, με τη συμμετοχή της FirstMinute Capital, signal ventures, TA Ventures, SV Angel, SpeedInvest και FJ Labs. Συνολικά, η χρηματοδότηση της Seafair αγγίζει τα 7 εκατ. δολάρια.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αγαπητός Διακογιάννης στο Techcrunch παρότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για στελέχη στη ναυτιλία, ωστόσο, οι ενδιαφερόμενοι εξακολουθούν να μη μπορούν να βρουν εύκολα εργασία ενώ υπάρχει και σημαντική αδιαφάνεια στην διαδικασία.
“Η Ελλάδα είναι μία από τις παγκόσμιες υπερδυνάμεις στη ναυτιλία, οπότε όταν εργαζόμουν σε συμβουλευτικές υπηρεσίες, ήρθα κοντά στη βιομηχανία και πραγματικά την ερωτεύτηκα” συνέχισε.

Η Seafair “ταιριάζει” ναυτικούς και υψηλόβαθμα στελέχη με τις ναυτιλιακές εταιρείες με βάση την εμπειρία τους, τις δεξιότητες και τις επιδόσεις τους και χρησιμοποιεί αλγόριθμους αντιστοίχισης για να κάνει τη διαδικασία πλήρωσης κενών θέσεων εργασίας πιο αποτελεσματική. Παρέχει επίσης στους διαχειριστές των στόλων λογισμικό ανθρώπινου δυναμικού που τους βοηθά να ενοποιήσουν διάσπαρτα δεδομένα σε διαφορετικές πλατφόρμες ERP και υπολογιστικά φύλλα. Η Seafair επικεντρώνεται επί του παρόντος σε ανώτερες θέσεις αξιωματικών, όπως οι αρχιμηχανικοί και οι πλοίαρχοι, καθώς αυτές οι θέσεις είναι αυτές που έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση αλλά και πιστοποίηση.

Οι ενδιαφερόμενοι ναυτικοί ανεβάζουν τα βιογραφικό και στη συνέχεια η Seafair διενεργεί μια σειρά ελέγχων ιστορικού και διαδικτυακών αξιολογήσεων. Εάν αποφασιστεί ότι κάποιος είναι κατάλληλος για ένα σκάφος, η πλατφόρμα προγραμματίζει συνεντεύξεις ενώ σε κάθε περίπτωση επαληθεύει τους εργοδότες και τα σκάφη υπό τη διοίκησή τους πριν αρχίσουν να χρησιμοποιούν το Seafair. Ακολούθως το λογισμικό ετοιμάζει τις συμβάσεις για το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού ενώ προσφέρονται και εργαλεία για τη διαχείριση των πληρωμών, της ασφάλισης αλλά και την τήρηση χρονοδιαγραμμάτων και ωρών ανάπαυσης.

Ένα απο τα πιο χρηστικά χαρακτηριστικά της πλατφόρμας είναι ότι ενημερώνει για το πότε πρόκειται να λήξουν τα πιστοποιημένα έγγραφα ενός ναυτικού και υπολογίζουν τις απολαβές που ενδέχεται να παίρνουν.

H Seafair έχει ήδη πελάτη μια μεγάλη ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία ενώ η νέα χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη της πλατφόρμας και την επέκταση της σε αγορές όπως η Γερμανία, οι σκανδιναβικές χώρες και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε δήλωση του, ο διευθύνων σύμβουλος της General Catalyst Νίκος Μπονάτσος ανέφερε: «Η ναυτιλιακή βιομηχανία είναι ένα από τα τελευταία ανεκμετάλλευτα σύνορα. Χρειάζεται κανείς σοβαρές ιδέες για τη βιομηχανία, ένα φιλόδοξο όραμα και μια αποφασιστική ομάδα για να πετύχει σε μια αγορά όπως αυτή — και είδαμε όλα τα παραπάνω στη Seafair.»

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η General Catalyst είναι ένα απο τα μεγαλύτερα VC funds της Αμερικής, διαχειρίζεται 14 Funds και 8 δισ. δολάρια. Το νεώτερο fund της εταιρείας είναι το Early Stage Fund με 600 εκατ. δολάρια και είναι αυτό που επένδυσε στην SeaFair.
H General Catalyst έχει επενδύσει σε εταιρείες όπως οι AirBnB, Deliveroo, Stripe, Canva, Hubspot, Gitlab ενώ η επένδυση στη Snap ήταν προσωπική επιλογή του Νίκου Μπονάτσου.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις