Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Uni Systems: Απέκτησε το 20% της Optechain – Στον ορίζοντα digital λύσεις για retail και ηλεκτροκίνηση

H συνεργασία των δύο πλευρών στοχεύει στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων για το phygital λιανεμπόριο και την ηλεκτροκίνηση, με επίκεντρο τo cloud και την τεχνητή νοημοσύνη, καθώς επίσης και στην υλοποίηση του ψηφιακού μετασχηματισμού των πελατών.

Σε νέα επένδυση με φόντο την παροχή λύσεων για τις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου και την ηλεκτροκίνηση, προχωρά η Uni Systems. Η εταιρεία του ομίλου Quest, και μια από τις ηγέτιδες δυνάμεις στον κλάδο της πληροφορικής, ανακοίνωσε επένδυση με ποσοστό 20% στην Optechain. Ειδικότερα, η συνεργασία των δύο πλευρών στοχεύει στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων για το phygital λιανεμπόριο και την ηλεκτροκίνηση, με επίκεντρο τo cloud και την τεχνητή νοημοσύνη, καθώς επίσης και στην υλοποίηση του ψηφιακού μετασχηματισμού των πελατών. Παράλληλα, η επένδυση της Uni Systems στη νεοφυή επιχείρηση προσβλέπει στην ενίσχυση της τεχνογνωσίας των δύο εταιρειών καθώς και στην επέκτασή τους σε νέες αγορές.

Σημαντικό ρόλο στη συνεργασία της Uni Systems με την Optechain, αναμένεται να διαδραματίσει το “Retale” και η “Optecharge”, δύο πρωτοποριακές υπηρεσίες που έχει αναπτύξει η Startup για λιανεμπόριο και ηλεκτρικά αυτοκίνητα αντίστοιχα. Το Retale προσφέρει ένα πλήθος λύσεων που μετασχηματίζουν το φυσικό κόσμο λιανικής πώλησης σε μια απρόσκοπτη ψηφιακή εμπειρία, εστιάζοντας σε όλες τις πτυχές του digital signage, digital queueing, electronic price labels και retail demo apps. Όσον αφορά την Optecharge, η υπηρεσία προσφέρει μια σειρά λύσεων φόρτισης που μεγιστοποιούν την ενσωμάτωση στοδίκτυο, την ενεργειακή αντοχή και ευελιξία, αλλά και την ευκολία χρήσης. Σημειώνεται, πως οι λύσεις της Optechain βασίζονται στο cloud, ακολουθώντας ένα μοντέλο SaaS και προσφέρονται μέσω του Microsoft Azure.

Με αφορμή την ανακοίνωση της επένδυσης της Uni Systems στην Optechain, ο Αντώνης Κασσάνο, Business Development Director της εταιρείας δήλωσε: «Αυτή η επένδυση θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στο όραμά μας για το μέλλον και θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε περισσότερες ψηφιακές εμπειρίες, καθώς εισερχόμαστε σε νέες αγορές και κλάδους σε όλη την Ευρώπη. Ο συνδυασμός της τεχνογνωσίας μας και της εξειδικευμένης τεχνολογικής εξειδίκευσης της Optechain δημιουργεί σημαντικές ευκαιρίες για τις δυναμικές ομάδες μας που εργάζονται αδιάκοπα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των πελατών μας, εστιάζοντας στην προσφορά καινοτόμων λύσεων που ενισχύουν το βιώσιμο μέλλον μας. Όντας μέλος του οικοσυστήματος μας, η Optechain, μοιράζεται το όραμα και τις φιλοδοξίες μας και αυτό τους καθιστά τον πιο κατάλληλο συνεργάτη μας σε αυτό το ταξίδι».

Από την πλευρά του, οι Κωνσταντίνος Κεχαγιάς, Γενικός Διευθυντής της Optechain, σημείωσε: «Η επένδυση της Uni Systems στην εταιρεία μας επιτρέπει την ενίσχυση της στρατηγικής μας για το μέλλον. Δημιουργούμε ένα ισχυρό σχήμα συνεργασίας, με περισσότερες δυνατότητες και μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα, ενώ στοχεύουμε σε νέες διεθνείς αγορές στους τομείς του Λιανεμπορίου, των Έξυπνων Πόλεων, της Έξυπνης Ενέργειας και άλλων. Μέσω αυτής της συνεργασίας, ενισχύουμε περαιτέρω τη θέση μας στην αγορά και δημιουργούμε νέες καινοτόμες λύσεις τόσο για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όσο και για το phygital retail. Είμαστε ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε το εύρος της συνεργασίας μας με τη Uni Systems και ανυπομονούμε να δουλέψουμε μαζί, καθώς επιταχύνουμε το ταξίδι μας προς ένα ηλεκτροδοτημένο μέλλον, προς όφελος του πλανήτη μας».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις