Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Fonoa “σήκωσε” 60 εκατ. δολ. από την Coatue

Η επένδυση έρχεται μόλις οκτώ μήνες αφότου η εταιρεία συγκέντρωσε ένα γύρο σειράς Α 20 εκατ. δολ.

Η Startup Fonoa, με έδρα το Δουβλίνο που βοηθά εταιρείες όπως η Uber και η Zoom με τη φορολογική τους συμμόρφωση, συγκέντρωσε ένα γύρο χρηματοδότησης σειράς Β ύψους 60 εκατ. δολ. από τους Coatue, Index και Dawn Capital, OMERS Ventures, FJ Labs, μια επένδυση που την κατατάσσει στις καλύτερα χρηματοδοτούμενες εταιρείες τεχνολογίας της Ιρλανδίας.

Η one-stop-shop Fonoa, που ιδρύθηκε από τρεις πρώην υπαλλήλους της Uber, αυτοματοποιεί τις διαδικασίες φορολογίας για επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου με ένα API, απλοποιώντας τους γενικά περίπλοκους φορολογικούς κανονισμούς, καθώς οι διαδικτυακές πληρωμές αναμένεται να φτάσουν τα 8,5 τρισ. δολ. το 2022 . Η πλατφόρμα χρησιμοποιείται από εταιρείες όπως η Uber, η Zoom, η Booking.com και η Teachable και γενικά αποσκοπεί στο να αφαιρέσει το περίπλοκο ρυθμιστικό βάρος από τις επιχειρήσεις.

Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση για να βελτιώσει την προσφορά της και να συνεχίσει την παγκόσμια επέκτασή της. Θέλει επίσης να λανσάρει νέα προϊόντα τους επόμενους 12 έως 18 μήνες και να προσαρμόσει την πλατφόρμα της ώστε να ταιριάζει σε περισσότερα επιχειρηματικά μοντέλα και κλάδους, όπως το SaaS, η οικονομία συναυλιών και η δημιουργία περιεχομένου. Για να το πετύχει αυτό, προσβλέπει στον διπλασιασμό σε μέγεθος μέχρι το τέλος του έτους με έμφαση στη μηχανική και τις πωλήσεις.

Η πανδημία ενίσχυσε τη θέση των υπηρεσιών ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ευρώπη με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ζήτηση για εταιρείες B2B που κάνουν τις δραστηριότητές τους πιο απλές σε εξειδικευμένους τομείς, όπως η φορολογία. Η ανάπτυξη της Fonoa το αποδεικνύει, αφού η εταιρεία σημείωσε επταπλάσια αύξηση εσόδων το 2021 και αύξησε το προσωπικό της  φτάνοντας τους 110 υπαλλήλους τους τελευταίους 12 μήνες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις