Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Unobravo “σήκωσε” 17 εκατ. ευρώ 

Η Unobravo είναι μια πλατφόρμα που συνδέει ασθενείς με θεραπευτές χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο που έχει στηριχθεί σε ερωτηματολόγιο ασθενών.

Η Ιταλική πλατφόρμα ψυχικής υγείας Unobravo συγκέντρωσε 17 εκατ. ευρώ σε γύρο χρηματοδότησης σειράς Α. Του γύρου ηγήθηκε το VC Insight Partners των ΗΠΑ, με συμμετοχή από τους Thomas Plantenga, CEO και ιδρυτή της Vinted, Olivier Bonnet, CTO στη BlaBlaCar, Rika Christanto, συνιδρυτή της Ontruck και COO της Idoven και μιας σειράς άλλων επενδυτικών αγγέλων.

Η Unobravo, που  ιδρύθηκε το 2019, είναι μια πλατφόρμα που συνδέει ασθενείς με θεραπευτές χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο που έχει στηριχθεί σε ερωτηματολόγιο ασθενών. Παρέχει επίσης μια πλατφόρμα λογισμικού για τους θεραπευτές ώστε να διαχειρίζονται τις πρακτικές τους, να κάνουν βιντεοκλήσεις και να συντονίζουν εξατομικευμένες συνεδρίες. Η εταιρεία έχει 2.000 θεραπευτές στην πλατφόρμα της και έχει υποστηρίξει περισσότερους από 40.000 ασθενείς με περισσότερες από μισό εκατομμύριο συνεδρίες θεραπείας στην Ιταλία και την Ισπανία.
Η Unobravo στοχεύει να  διπλασιάσει την τεχνολογίας της γύρω από το προϊόν, να κυκλοφορήσει μια εφαρμογή για κινητά, να  αναπτύξει νέα εργαλεία για θεραπευτές, όπως εργαλεία λήψης σημειώσεων και διαχείρισης πρακτικής, εκπαιδευτικούς πόρους, κοινότητα ασθενών και ψηφιακή θεραπευτική και τέλος να αυξήσει την προσφορά προϊόντων της και να επεκταθεί διεθνώς.

Η χρηματοδότηση της Unobravo είναι η τελευταία σε μια σειρά γύρων για νεοφυείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ψυχικής υγείας. Τον Ιούνιο, η ισπανική Amelia Virtual Care, μια πλατφόρμα VR για θεραπευτές για τη θεραπεία ασθενών, συγκέντρωσε 7 εκατ. ευρώ. Η πλατφόρμα ψυχικής υγείας των εργαζομένων Moka.care συγκέντρωσε 15 εκατ. ευρώ τον και η εφαρμογή ύπνου και προσοχής για παιδιά με έδρα το Βερολίνο, το Aumio συγκέντρωσε 3 εκατ. ευρώ. Πολλές νεοφυείς επιχειρήσεις έχουν αναδυθεί στον χώρο της ψυχικής υγείας τον τελευταίο καιρό, και πέρυσι το Sifted μέτρησε έως και 79 νεοφυείς επιχειρήσεις ψυχικής υγείας στην Ευρώπη.

Η χρηματοδότηση για νεοφυείς επιχειρήσεις ψυχικής υγείας έφτασε επίσης το ρεκόρ 1,5 δισ. δολ. στην Ευρώπη το 2021 και παρά την ανησυχία για επερχόμενη οικονομική ύφεση οι επενδυτές και τα VCs θεωρούν πως η healthtech βιομηχανία είναι η πλέον ασφαλής.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις