Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Mastercard Fintech Engage: Ένα μονοπάτι γεμάτο ευκαιρίες για τις fintech της Νοτιοανατολικής Ευρώπης

Το Mastercard Fintech Engage της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022 και θα έχει στο επίκεντρο έναν διαγωνισμό για fintechs που δραστηριοποιούνται στην Νοτιοανατολική Ευρώπη

Μετά την επιτυχημένη πρώτη διοργάνωση στο Βερολίνο, η σειρά ευρωπαϊκών events Mastercard Fintech Engage έρχεται στην Αθήνα, για πρώτη φορά με ένα all day physical event. Το Mastercard Fintech Engage της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022 και θα έχει στο επίκεντρο έναν διαγωνισμό για fintechs που δραστηριοποιούνται στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Οι διαγωνιζόμενες εταιρείες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο και να διεκδικήσουν μία θέση στο Start Path, το παγκόσμιο πρόγραμμα της Mastercard για την στήριξη των startups του κλάδου. Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις για την συμμετοχή στον διαγωνισμό θα είναι ανοιχτή έως τις 28 Οκτωβρίου 2022 εδώ.

Tι είναι το Start Path και γιατί startups από όλη την Ευρώπη διαγωνίζονται για μία θέση σε αυτό:

To Start Path είναι το παγκόσμιο πρόγραμμα της Mastercard για νεοφυείς επιχειρήσεις εξάμηνης διάρκειας, που ξεχωρίζει τις καλύτερες επιχειρήσεις και τις βοηθά να επιταχύνουν τον τρόπο που αλλάζουν τον κόσμο. Οι εταιρείες που συμμετέχουν στο Start Path έχουν την ευκαιρία να συνδεθούν με συνεργάτες στο παγκόσμιο οικοσύστημα τραπεζών και εμπόρων της Mastercard, καθώς και με τεχνολογία και ψηφιακούς παίκτες για να προσφέρουν καινοτόμες λύσεις σε ανθρώπους και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και να επανεφεύρουν τον τρόπο που ζούμε, εργαζόμαστε και ψωνίζουμε.

Τα οφέλη για τις fintech που συμμετέχουν στο Start Path:

Τα οφέλη του Start Path είναι πολύπλευρα και ξεκινούν από την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και την μετάδοση τεχνολογίας και τεχνογνωσίας και φτάνουν στην έκθεση των εταιρειών που εισάγονται στο πρόγραμμα στο παγκόσμιο δίκτυο πελατών και συνεργατών της Mastercard, δημιουργώντας ευκαιρίες συνεργασίας. Η Mastercard είναι μία εταιρεία που ξεχωρίζει για την καινοτομία στον χώρο των πληρωμών, στο blockchain, στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και, μοιράζεται αυτή την εμπειρία και γνώση με τις φιλόδοξες εταιρείες που συμμετέχουν στο Start Path. Όλα αυτά συνθέτουν ένα πολύ δυνατό πακέτο που δίνει ουσιαστική ώθηση σε κάποια καινοτόμα fintech που θέλει να αναπτυχθεί και τελικά να φέρει περισσότερους ανθρώπους στην ψηφιακή οικονομία, σε μία οικονομία χωρίς αποκλεισμούς.

Εταιρείες που έχουν ξεχωρίσει μέσα από το Start Path:

Στους “αποφοίτους” του Start Path συγκαταλέγονται unicorns όπως η Revolut και η Alloy Online, η Warply, μία από τις πρώτες startups στην Ευρώπη που ξεκίνησε από την Ελλάδα και έχει πλέον καθιερωθεί ως κορυφαία διεθνώς σε προγράμματα και λύσεις loyalty καθώς και η σουηδική Doconomy. Αξίζει να σημειωθεί πως από τη συνεργασία της Mastercard με την Doconomy γεννήθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο στη βιωσιμότητα, το Mastercard Carbon Calculator. Αυτό το εργαλείο, ενσωματωμένο στο παγκόσμιο δίκτυο της Mastercard, επιτρέπει στις τράπεζες να προσαρμόζουν βιώσιμα πρότυπα δαπανών με βάση τις ανάγκες των καταναλωτών. Το νέο εργαλείο καθιστά εύκολα προσβάσιμες πληροφορίες και δεδομένα σχετικά με τον αντίκτυπο της κατανάλωσης, κάνοντας τους καταναλωτές πιο ευαισθητοποιημένους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις