Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ΔΙΑΣ: Και επίσημα μέλος του πανευρωπαϊκού δικτύου EMPSA με το IRIS

Η εταιρεία έγινε το 16ο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συστημάτων Πληρωμών μέσω Φορητών Συσκευών

Την ένταξή της στο δίκτυο των ευρωπαϊκών συστημάτων πληρωμών για φορητές συσκευές, EMPSA, ανακοίνωσε η ΔΙΑΣ Α.Ε. με την υπηρεσία IRIS Payments. Ο αριθμός των ευρωπαϊκών αγορών που εκπροσωπούνται στην EMPSA ανέρχεται πλέον σε 17.

Περισσότεροι από 1,3 εκατομμύρια χρήστες χρησιμοποιούν το IRIS Payments στην Ελλάδα, την διατραπεζική υπηρεσία πληρωμών από λογαριασμό σε λογαριασμό (account-to-account) της ΔΙΑΣ που επιτρέπει πληρωμές μέσω e/m – banking στο ηλεκτρονικό εμπόριο, άμεσες μεταφορές χρημάτων με χρήση κινητού μεταξύ φίλων και άμεσες πληρωμές σε επαγγελματίες/μικρές επιχειρήσεις και προσφέρεται από πολλές ελληνικές τράπεζες.

«Είμαστε ευτυχείς που συμμετέχουμε στην EMPSA και έχουμε την ευκαιρία να συμβάλλουμε στην ενίσχυση της διαλειτουργικότητας μεταξύ διαφορετικών συστημάτων πληρωμών στην Ευρώπη, θέτοντας τις βάσεις για περαιτέρω ενίσχυση της κυριαρχίας και της ανθεκτικότητας της ευρωπαϊκής αγοράς πληρωμών. Προσβλέπουμε σε μια εποικοδομητική και αμοιβαίως επωφελή συνεργασία, μέσω της οποίας θα λάβουμε μέρος σε καινοτόμα έργα και πρωτοβουλίες και θα εμπλουτίσουμε τις πρακτικές  και γνώσεις μας στις σύγχρονες τάσεις πληρωμών, με τελικό στόχο να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο τις υπηρεσίες μας. Είμαστε αποφασισμένοι να θέσουμε τα θεμέλια για μια αποδοτική συνεργασία προς όφελος του ελληνικού αλλά και ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού συστήματος. Η συνεργασία μας θα οδηγήσει σε μια πιο δυναμική, σύγχρονη και αποτελεσματική πραγματικότητα στον τομέα των πληρωμών στην Ευρώπη», δήλωσε σχετικά η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΔΙΑΣ, Σταυρούλα Καμπουρίδου.

Η προσθήκη της ελληνικής αγοράς πληρωμών στην πανευρωπαϊκής λειτουργικότητας πλατφόρμα παγιώνει την επέκταση της EMPSA σε 17 ευρωπαϊκές αγορές με πάνω από 90 εκ. καταναλωτές. «Όραμά μας είναι κάθε Ευρωπαίος πολίτης να χρησιμοποιεί τη λύση πληρωμής της προτίμησής του σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η επιτυχία των εγχώριων “πρωταγωνιστών” που καταγράφουν επιτυχημένη πορεία ανά την Ευρώπη μάς ωφελεί όλους. Με μεγάλη μας χαρά καλωσορίζουμε την Ελλάδα, έναν από τους πλέον δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς για τους Ευρωπαίους. Από τη διαλειτουργικότητα των πληρωμών επωφελούνται εξίσου οι Ευρωπαίοι ταξιδιώτες, οι εγχώριοι έμποροι και οι τράπεζές τους (issuing και acquiring)», δήλωσε ο Πρόεδρος της EMPSA, Christian Pirkner.

Οικοδομώντας ένα αυτόνομο πανευρωπαϊκό σύστημα πληρωμών από τη βάση

Η προσέγγιση της EMPSA για τη δημιουργία ενός επεκτάσιμου συστήματος πληρωμών σε ολόκληρη την Ευρώπη βασίζεται στη σύνδεση των υπαρχόντων εθνικών συστημάτων πληρωμών μέσω φορητών συσκευών. Αυτή η προσέγγιση από τη υφιστάμενη βάση επιτρέπει τη δημιουργία ευρωπαϊκής κυριαρχίας πληρωμών χωρίς να χρειάζεται να δημιουργηθεί νέα υποδομή από την αρχή. Ακόμη πιο σημαντικό, οι εθνικοί πρωταθλητές πληρωμών μέσω κινητού μπορούν να συνεχίσουν να επικεντρώνονται στις ανάγκες των πελατών τους και να δημιουργούν τοπικές περιπτώσεις χρήσης για αυτούς ενώ γίνονται διαλειτουργικοί σε όλη την Ευρώπη. «Η διαλειτουργικότητα των ευρωπαϊκών συστημάτων πληρωμών θα ενισχύσει τον ρόλο της Ευρώπης ως οικονομικής δύναμης, καθώς ένα αυτόνομο και ανεξάρτητο ευρωπαϊκό σύστημα πληρωμών θα μπορεί να ανταπεξέλθει στις εξωγενείς πιέσεις με μεγαλύτερη ανθεκτικότητα και ευελιξία. Από τις καινοτόμες λύσεις μας, δεν επωφελούνται μόνο οι ευρωπαϊκές τράπεζες αλλά, πολύ περισσότερο, οι έμποροι και οι καταναλωτές» καταλήγει ο κ. Pirkner.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις