Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Παπαστράτος: Ο πιο ελκυστικός εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Για την Παπαστράτος, οι άνθρωποί της αποτελούν το πολυτιμότερο κεφάλαιο. Η εταιρεία επενδύει συστηματικά στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, προωθεί την ισότητα και τη συμπερίληψη και προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εταιρικών παροχών.

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, η Παπαστράτος αναδείχθηκε ως ο πιο ελκυστικός εργοδότης στην Ελλάδα, σύμφωνα με την έρευνα Randstad Employer Brandγια το 2024. Αυτή η έρευνα, η οποία θεωρείται η πιο πλήρης και ανεξάρτητη παγκοσμίως, περιλαμβάνει σχεδόν 173.000 συμμετέχοντες από 32 χώρες, οι οποίοι αξιολόγησαν συνολικά 6.084 επιχειρήσεις.

Στην Ελλάδα, η έρευνα διεξάγεται για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, αξιολογώντας τις 150 μεγαλύτερες εταιρείες. Φέτος, συμμετείχαν 3.500 άτομα, εργαζόμενοι και άνεργοι, ηλικίας 18 έως 65 ετών, μέσω διαδικτυακών συνεντεύξεων που πραγματοποιήθηκαν τον Ιανουάριο του 2024. Τα αποτελέσματα της έρευνας αναδεικνύουν τα κριτήρια επιλογής εργοδότη, τους λόγους παραμονής ή αλλαγής εργασιακού περιβάλλοντος, τα κίνητρα των εργαζομένων ανά γενιά, τους τομείς με τις καλύτερες επιδόσεις και την αξία που προσφέρουν οι εργοδότες.

Αυτή η διάκριση επιβεβαιώνει τη συνεχή δέσμευση της Παπαστράτος για την ενίσχυση της θετικής εμπειρίας των εργαζομένων της και των υποψηφίων. Η εταιρεία επενδύει συστηματικά στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, προωθεί την ισότητα και τη συμπερίληψη και προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εταιρικών παροχών.

Φροντίδα και ανάπτυξη των εργαζομένων

Για την Παπαστράτος, οι άνθρωποί της αποτελούν το πολυτιμότερο κεφάλαιο. Σήμερα, στην εταιρεία εργάζονται τέσσερις γενιές που συνεργάζονται αρμονικά. Η εταιρεία υποστηρίζει τον γονεϊκό ρόλο, παρέχοντας επιπλέον γονική άδεια σε όλους τους εργαζομένους που αποκτούν παιδιά, είτε μέσω γέννησης είτε υιοθεσίας, με έως 18 εβδομάδες άδεια για τον κύριο φροντιστή και έως 8 εβδομάδες για τον δευτερεύοντα. Επιπλέον, παρέχει προγράμματα ευεξίας και ενημέρωσης για την ψυχική υγεία.

Η Παπαστράτος επενδύει διαχρονικά στην αναβάθμιση και επανεκπαίδευση των εργαζομένων της. Το 2023, επενδύθηκαν πάνω από 750.000 ευρώ σε εκπαιδευτικά προγράμματα, με περισσότερες από 100.000 ώρες εκπαίδευσης και κατάρτισης σε νέες τεχνολογίες.

Προώθηση της ισότητας και της συμπερίληψης 

Η ισότητα και η συμπερίληψη αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα για την Παπαστράτος. Το 2018, η εταιρεία απέκτησε την πιστοποίηση Equal Salary, όντας η πρώτη και μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα με αυτήν την διάκριση. Από το 2020, είναι μέλος της Χάρτας Διαφορετικότητας, προάγοντας τη διαφορετικότητα στις επιχειρήσεις.

Με αφορμή τη νέα διάκριση, η Μαρία Πατακιούτη, Γενική Διευθύντρια Ανθρώπων και Κουλτούρας της Παπαστράτος, δήλωσε: «Η τέταρτη συνεχόμενη πιστοποίηση ως ο Πιο Ελκυστικός Εργοδότης στην Ελλάδα μας γεμίζει με αίσθημα τιμής και ευθύνης να συνεχίσουμε προς το καλύτερο. Η Παπαστράτος δίνει προτεραιότητα στις ανάγκες των ανθρώπων της και επενδύει στην κατάρτισή τους, αναπτύσσοντας τα στελέχη της και εκκολάπτοντας τους ηγέτες του αύριο».

Αντίστοιχα, η Leigh Ostergard, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Randstad Ελλάδος, συγχαίρει την Παπαστράτος για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, αναγνωρίζοντας την προσήλωσή της στη δημιουργία ενός εξαιρετικού εργασιακού περιβάλλοντος.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο Startupper MAG #50

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις