Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η επόμενη γενιά των ελληνικών startups και το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ

Η επόμενη γενιά επιχειρηματιών, έχοντας μεγαλώσει στην ψηφιακή εποχή, είναι εξοικειωμένη με τις τεχνολογικές εξελίξεις και αναμένεται να δημιουργήσει νέες Startups που αξιοποιούν τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης (AI), του Internet of Things (ΙοΤ), της ρομποτικής, των έξυπνων υλικών και της ιατρικής ακριβείας.

Του Δρ Κωνσταντίνου Βαβέκη*

 

Η νέα γενιά των Startups που διαμορφώνεται στην Ελλάδα έρχεται να αντιμετωπίσει καθημερινά νέες προκλήσεις όπως την πολιτική και οικονομική αστάθεια στον Ευρωπαϊκό χώρο και τις πολεμικές συρράξεις στη γειτονιά της Ευρώπης. Αυτές οι νεοφυείς επιχειρήσεις, σύμφωνα με τις τάσεις που διαβλέπει το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ / ΙΤΕ στο ελληνικό οικοσύστημα, έχουν πυξίδα την καινοτομία, την τεχνολογία και την κοινωνική ευαισθητοποίηση. Διαθέτουν τη δυναμική να αναδιαμορφώσουν το επιχειρηματικό τοπίο της χώρας και να ανοίξουν νέους δρόμους ανάπτυξης.

Η επόμενη γενιά επιχειρηματιών, έχοντας μεγαλώσει στην ψηφιακή εποχή, είναι εξοικειωμένη με τις τεχνολογικές εξελίξεις και αναμένεται να δημιουργήσει νέες Startups που αξιοποιούν τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης (AI), του Internet of Things (ΙοΤ), της ρομποτικής, των έξυπνων υλικών και της ιατρικής ακριβείας. Η τεχνητή νοημοσύνη, ειδικότερα η γενετική AI, αποτελεί πόλο έλξης για τους νέους επενδυτές, όπως αποδεικνύεται από την αξιολόγησή της ως ο πιο «hot» τομέας από τους επενδυτές στις οκτώ ευρωπαϊκές μητροπόλεις για το 2023. Βασικός παράγοντας για την επιτυχία τους είναι η υιοθέτηση της καινοτομίας σε όλες τους τις διαδικασίες, ο ισχυρός διεθνής προσανατολισμός, και η συνεχής προσπάθεια για συνεργασία και δικτύωση. Απώτερος στόχος είναι η ανάδειξη της Ελλάδας σε κόμβο καινοτομίας και επιχειρηματικότητας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σε αυτή την προσπάθεια, το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ / ΙΤΕ καλείται να διατελέσει σημαντικό ρόλο με την παροχή καθοδήγησης, χρηματοδότησης και πρόσβασης σε δίκτυα. Ταυτόχρονα, μπορεί να συνδράμει στην υποστήριξη της νέας γενιάς επιχειρηματιών και να τους βοηθήσει να υλοποιήσουν τις ιδέες τους. Η εμπειρία του Δικτύου ΠΡΑΞΗ / ΙΤΕ στην καθοδήγηση και συμβουλευτική των επιχειρήσεων για την απόκτηση της απαιτούμενης ανθεκτικότητας απέναντι στις νέες προκλήσεις ώστε να εξασφαλίσουν την βιωσιμότητά τους είναι κρίσιμη. Η ανίχνευση των μελλοντικών τάσεων στην τεχνολογία και στις ανάγκες της αγοράς, καθώς και η εξεύρεση συνεργατών και τεχνολογιών για τις Startups είναι βασικές υπηρεσίες που προσφέρει το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ / ΙΤΕ προς την επιχειρηματική κοινότητα.

Η επόμενη γενιά των ελληνικών Startups έχει τη δυναμική να οδηγήσει την Ελλάδα σε ένα μέλλον καινοτομίας και ευημερίας. Με τη σωστή υποστήριξη, το μέλλον αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

 

Δρ Κωνσταντίνος Βαβέκης είναι Διευθυντής του Δικτύου ΠΡΑΞΗ

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο Startupper MAG

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις