Οι ηγέτες του αύριο και η ενίσχυσή τους

Η συναναστροφή των founder με στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων επιβάλλει την ανάπτυξη ηγετικών δεξιοτήτων

Η ενίσχυση των Startups είναι πλέον αδιαμφισβήτητη αναγκαιότητα και πρόκληση, κάτι το οποίο φαίνεται πλέον ακόμα και από τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες όπως το Elevate Greece.

Τα επόμενα χρόνια οι Startups αναμένεται να δημιουργήσουν όχι μόνο νέες θέσεις εργασίας και ΑΕΠ αλλά κυρίως νέο επιχειρηματικό Mindset, Business Ethics, νέες ιδέες και προσωπικά πιστεύω ότι θα ανανεώσουν το εθνικό προϊόν της χώρας μας. Οι νέοι αυτοί οι επιχειρηματίες ξεκινούν με εφόδια το όραμα και την διάθεσή τους και όχι με κάποια τραπεζική  χρηματοδότηση όπως ξεκινούσαν οι επιχειρηματίες -εύκολα- στο παρελθόν.

Αυτή η εναρκτήρια βάση αποτελεί ήδη έναν πολύ δυνατό λίθο για να χτιστεί κάτι το οποίο θα έχει αξία και ουσία.

Σήμερα στη χώρα μας υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι φορείς που ενισχύουν και προωθούν την νεοφυή επιχειρηματικότητα. Εδώ και χρόνια οι φορείς αυτοί ενισχύουν τα πρώτα βήματα ενός νέου ιδρυτή στην επιχειρηματικότητα.

Σε αυτήν την αλματώδη εμπλοκή τους στην επιχειρηματική εξωστρέφεια της χώρας μας μία ανάγκη που προκύπτει είναι η σύνδεση του οικοσυστήματος με το core business περιβάλλον. Η συναναστροφή των ιδρυτών (founders) με στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων όπως για παράδειγμα η Microsoft, όπως οι πελάτες και οι προμηθευτές τους, όπως τα σημαντικά VCs, αλλά και η δημιουργία ισχυρών ομάδων μέσα στις νεοφυείς επιχειρήσεις, πλέον από μισθωτούς επαγγελματίες, επιβάλλει την ανάπτυξη των ηγετικών δεξιοτήτων τους.

Αυτό ακόμα και σήμερα αποτελεί ένα σημαντικό κενό το οποίο διαπιστώσαμε και το οποίο προσπαθούμε να καλύψουμε μέσω τόσο της εθελοντικής Ακαδημίας Ηγεσίας The Startup Elevator όσο και της The Flow Partners, στο πλαίσιο του Corporate Social Responsibility και Return on Society ενεργειών μας.

Ωστόσο δεν είναι μόνο οι ιδρυτές που έχουν να μάθουν και να υιοθετήσουν δεξιότητες και ηγετικές συμπεριφορές από την Core Business αγορά. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι και οι μεγάλες επιχειρήσεις επωφελούνται γνωρίζοντας τις πρακτικές, το mindset και την ευελιξία των ιδρυτών των νεοφυών επιχειρήσεων.

Το τελευταίο, η ανταλλαγή δηλαδή στοιχείων της επιτυχίας των δύο συστημάτων, αποτελεί  το όραμα και κίνητρό όλων των δραστηριοτήτων μου και κυρίως των δραστηριοτήτων της The Startup Elevator και γι’ αυτό όλα τα μέλη της ομάδας που συμμετέχουν σήμερα ενεργά είναι επαγγελματίες του core business με σημαντική εμπειρία κυρίως στο HR (Κατερίνα Τριβυζά, Γιάννης Κόλλας, Κατερίνα, Βίκυ Μπουζούκη,  Gilles Gambade, Βάσια Βαρσάκη, Νατάσα Χαβάνη, Πόλυ Πάνου, και άλλοι).

Ενισχύοντας τους Founders με υπηρεσίες υψηλής αξίας και ποιότητας, προωθούμε την ενίσχυση και διαφοροποίησή τους παγκοσμίως!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις