Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Intel: «Βουτιά» 32% στα έσοδα το δ’ τρίμηνο του 2022

Τα έσοδα του αμερικανικού γίγαντα των chip διαμορφώθηκαν στα 14 δισ. δολάρια

Κάτω των προσδοκιών κινήθηκαν το οικονομικά μεγέθη του αμερικανικού γίγαντα των chip, Intel. Πιο συγκεκριμένα, τα έσοδα της εταιρείας το τέταρτο τρίμηνο του 2022, διαμορφώθηκαν στα 14 δισ. δολάρια, καταγράφοντας μείωση της τάξης του 32%. Αντιθέτως, οι αναλυτές περίμεναν ότι θα τα έσοδα της εταιρείας θα έφταναν τα 14,46 δισ. δολάρια.

Η ίδια η Intel εκτιμά ότι τα έσοδά της το α’ τρίμηνο του 2023 θα μειωθούν  περαιτέρω, μεταξύ 10,5 και 11,5 δισ. δολαρίων. Η εταιρεία βασίζει την εκτίμησή της για τις προοπτικές του α’ τριμήνου 2023 στην επιδείνωση της αγοράς ηλεκτρονικών υπολογιστών. Συγχρόνως, προβλέπεται ότι η προβλέπει ότι οι πελάτες των data centers θα επιβραδύνουν τις αγορές τους εν μέσω φόβων για παγκόσμια ύφεση.

Την ίδια ώρα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η ζήτηση των καταναλωτών για ηλεκτρονικά προϊόντα μειώθηκε σημαντικά μετά από δύο χρόνια ισχυρής ανάπτυξης.

Το Client Computing Group της Intel σημείωσε επίσης «βουτιά» στο τρίμηνο, με τα έσοδα να μειώνονται κατά 36% σε ετήσια βάση από 10,3 δισ. δολάρια σε 6,6 δισ. δολάρια.

Η Intel δεν είναι η μόνη εταιρεία που έχει «χτυπηθεί» από την πτώση της ζήτησης. Ο τομέας More Personal Computing της Microsoft Corp, ο οποίος περιλαμβάνει τα Windows, τις συσκευές και τα έσοδα από την αναζήτηση, κατέγραψε επίσης πτώση της τάξης του 15%.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις