Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Bluesky: O Jack Dorsey «χτυπά» το Twitter με νέα εφαρμογή

Για να μπει κάποιος στην πλατφόρμα χρειάζεται πρόσκληση, διαφορετικά θα πρέπει να περιμένει στη λίστα αναμονής

Μια νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης λάνσαρε ο πρώην CEO του Twitter, Jack Dorsey. Η νέα εφαρμογή με τη χαρακτηριστική ονομασία «Bluesky» διατίθεται ως closed beta στο App Store και για να μπορέσει να μπει κάποιος σε αυτήν χρειάζεται πρόσκληση. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, η πλατφόρμα δίνει στους ενδιαφερόμενους την επιλογή να καταχωρήσουν το email τους και να μπουν στη σχετική λίστα αναμονής.

Η νέα εφαρμογή του Dorsey έχει πολλά κοινά σημεία με το Twitter, αλλά και κάποιες ουσιαστικές διαφορές. Για παράδειγμα, έχει το “What’s up?” στη θέση του “What’s happening”, ενώ σε γενικές γραμμές η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος για να κάνει μια ανάρτηση είναι πολύ πιο απλή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Bluesky ξεκίνησε το 2019 όταν ο Dorsey ήταν ακόμα CEO του Twitter, ως ένα παράλληλο project χρηματοδοτημένο από την εταιρεία. Τότε ο Dorsey το έβλεπε σαν μία εναλλακτική σε ένα όλο και πιο κεντροποιημένο Twitter. Το 2021 ωστόσο, το Bluesky ακολούθησε τη δική του ξεχωριστή πορεία ως ανεξάρτητη εταιρεία.

Ο Jack Dorsey έχει δηλώσει επανειλημμένα πώς πιστεύει ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν πρέπει να υπόκεινται σε κανέναν εταιρικό ή κυβερνητικό έλεγχο. Σύμφωνα με τον ίδιο, μόνο ο συντάκτης ενός post θα πρέπει να μπορεί να αφαιρέσει το περιεχόμενό του, κανένας άλλος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις