Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέα «σφαγή» στη Meta: «Τσεκούρι» σε 10.000 θέσεις εργασίας

Τον περασμένο Νοέμβριο είχε προηγηθεί ακόμα ένας γύρος μαζικών απολύσεων στην εταιρεία, ο οποίος επηρέασε περίπου 11.000 εργαζομένους

Στην περικοπή 10.000 θέσεων εργασίας προχωρά η Meta, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο CEO της εταιρείας, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Ειδικότερα, σε ανάρτησή του στο blog της εταιρείας ο Ζούκερμπεργκ ανακοίνωσε ότι η μητρική εταιρεία του Facebook, σχεδιάζει να μειώσει το προσωπικό της κατά 10.000 εργαζομένους και να κλείσει περίπου 5.000 ανοιχτές θέσεις εργασίας.

«Ακολουθεί το χρονοδιάγραμμα που πρέπει να περιμένετε: τους επόμενους δύο μήνες, οι ηγέτες οργανισμών θα ανακοινώσουν σχέδια αναδιάρθρωσης που επικεντρώνονται στην ισοπέδωση των οργάνων μας, στην ακύρωση έργων χαμηλότερης προτεραιότητας και στη μείωση των ποσοστών προσλήψεων μας», ανέφερε στην ανάρτησή του ο CEO της Meta.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Νοέμβριο είχε προηγηθεί ακόμα ένας γύρος μαζικών απολύσεων στη Meta, ο οποίος επηρέασε περίπου 11.000 εργαζομένους, οι οποίοι αντιστοιχούσαν περίπου στο 13% του συνολικού προσωπικού της εταιρείας.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Ζούκερμπεργκ έχει χαρακτηρίσει το 2023 ως «έτος αποτελεσματικότητας» για τη Meta, με σκοπό σύμφωνα με τον ίδιο η εταιρεία να γίνει «ισχυρότερος και πιο ευκίνητος οργανισμός». Για τον λόγο αυτό η εταιρεία σχεδιάζει φέτος «να περικόψει έργα που δεν αποδίδουν ή μπορεί να μην είναι πλέον κρίσιμα», όπως ανέφερε ο CEO της Meta.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις