Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Κίνα: Έτσι έγινε η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ρομποτική αγορά στον κόσμο

Η χώρα είχε ποσοστό μεγαλύτερο από το 50% των ρομποτικών εγκαταστάσεων σε παγκόσμιο επίπεδο το 2021

Η Κίνα έχει μεγάλη σημασία για τον ελβετικό τεχνολογικό κολοσσό ABB ως μία από τις περισσότερο τεχνολογικά αυτοματοποιημένες οικονομίες στον κόσμο, όπως δήλωσε ένα διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας.

Η μεγάλη εργοστασιακή μονάδα της ABB στη βιομηχανική περιοχή της Σανγκάης Pudong New Area, είναι η μεγαλύτερη βάση ρομποτικής, αλλά και έρευνας και ανάπτυξης (R&D) σε βιομηχανικό και πρακτικό επίπεδο για την ΑΒΒ παγκοσμίως, με την υλοποίηση επενδύσεων 150 εκατομμυρίων δολαρίων (139,88 εκατομμυρίων ευρώ).

«Η Κίνα είχε ποσοστό μεγαλύτερο από το 50% των ρομποτικών εγκαταστάσεων σε παγκόσμιο επίπεδο το 2021», δήλωσε ο Σαμί Ατίγια πρόεδρος της ABB Robotics and Discrete Automation Business Area, στη διάρκεια μιας πρόσφατης επίσκεψής του στην εταιρία.

«Οι μαζικές επενδύσεις της Κίνας στη βιομηχανική ρομποτική έχουν τοποθετήσει τη χώρα στις πέντε κορυφαίες χώρες ρομποτικής πυκνότητας για πρώτη φορά. Η Κίνα είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ρομποτική αγορά στον κόσμο, ενώ σύμφωνα με τις προσδοκίες, η ρομποτική πυκνότητά της θα διπλασιαστεί το 2025».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις