Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Rolls-Royce: Ετοιμάζει πυρηνικό αντιδραστήρα για βάσεις στη Σελήνη

Ο όμιλος έλαβε νέα χρηματοδότηση ύψους 2,9 εκατομμυρίων στερλινών από τη βρετανική Διαστημική Υπηρεσία

Χρηματοδότηση ύψους 2,9 εκατομμυρίων στερλινών (3,3 εκατ. ευρώ) έλαβε από τη βρετανική Διαστημική Υπηρεσία η Rolls-Royce με σκοπό να αναπτύξει μικρούς πυρηνικούς αντιδραστήρες, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν για μελλοντικές βάσεις στη Σελήνη.

«Οι επιστήμονες και οι μηχανικοί της Rolls-Royce εργάζονται πάνω στο πρόγραμμα μικροαντιδραστήρων για να αναπτύξουν μια τεχνολογία η οποία θα παρέχει την ενέργεια που είναι απαραίτητη για να ζήσουν και να εργασθούν άνθρωποι στη Σελήνη», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του ο όμιλος.

«Η πυρηνική ενέργεια έχει τη δυνατότητα να αυξήσει σημαντικά τη διάρκεια των μελλοντικών αποστολών στη Σελήνη, καθώς και την επιστημονική αξία τους», πρόσθεσε η εταιρεία.

Ο πρώτος αντιδραστήρας, ο οποίος θα έχει περίπου το μέγεθος ενός αυτοκινήτου, αναμένεται να είναι έτοιμος για να σταλεί στη Σελήνη έως το 2029.

Η νέα χρηματοδότηση, η οποία έρχεται να προστεθεί στις 249.000 στερλίνες που είχε συνεισφέρει το 2022 η βρετανική Διαστημική Υπηρεσία, θα επιτρέψει στην εταιρεία να πραγματοποιήσει μια πρώτη επίδειξη ενός σεληνιακού αρθρωτού πυρηνικού αντιδραστήρα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις