Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η SVB Financial κατέθεσε αίτηση πτώχευσης

Εκτιμάται ότι η μητρική εταιρεία της Silicon Valley Bank έχει περίπου 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια διαθέσιμης ρευστότητας

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η SVB Financial, η μητρική εταιρεία της Silicon Valley Bank, η κατάρρευση, της οποίας την προηγούμενη εβδομάδα «ταρακούνησε» τις διεθνείς αγορές. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ζήτησε να υπαχθεί στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει καταθέσει εθελοντικά αίτηση για την αναδιοργάνωσή της υπό την εποπτεία του αμερικανικού δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με το Κεφάλαιο 11.

Όμως πρέπει να σημειωθεί ότι η SVB Securities και τα αμοιβαία κεφάλαια της SVB Capital δεν περιλαμβάνονται στην υπαγωγή στο Κεφάλαιο 11 και συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά.

Η SVB Financial δεν συνδέεται πλέον με την Silicon Valley Bank, ενώ συγχρόνως εκτιμάται ότι έχει περίπου 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια διαθέσιμης ρευστότητας.

Την ίδια ώρα, το χρηματοδοτούμενο χρέος της εταιρείας φτάνει τα 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια και έχει 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια προνομιούχων ιδίων κεφαλαίων.

«Η υπαγωγή στο Κεφάλαιο 11 θα επιτρέψει στη SVB Financial Group να διατηρήσει την αξία της καθώς αξιολογεί στρατηγικές εναλλακτικές για τις πολύτιμες επιχειρήσεις και τα περιουσιακά της στοιχεία, ιδιαίτερα την SVB Capital και την SVB Securities», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γουίλιαμ Κοστούρος, Chief Restructuring Officer του SVB Financial Group.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις