Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μπιλ Γκέιτς κατά Ίλον Μασκ: Δεν είναι λύση το μπλόκο στην τεχνητή νοημοσύνη

Όλα όσα δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft για την ανοιχτή επιστολή του Μασκ και άλλων κορυφαίων προσωπικοτήτων του τεχνολογικού τομέα

Η έκκληση του Ίλον Μασκ και άλλων κορυφαίων προσωπικοτήτων του τεχνολογικού τομέα για παύση της ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης δεν βρίσκει σύμφωνο τον συνιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς. Πιο συγκριμένα, σε δηλώσεις του στο Reuters ο Γκέιτς ανέφερε ότι ο μπλόκο στην τεχνητή νοημοσύνη δεν πρόκειται λύσει τις προκλήσεις με τις οποίες αναμένεται να έρθει αντιμέτωπη η ανθρωπότητα στο μέλλον.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, την προηγούμενη εβδομάδα διεθνείς προσωπικότητες μεταξύ των οποίων και ο Ίλον Μασκ συνυπέγραψαν μια ανοιχτή επιστολή, στην οποία ζητούσαν να σταματήσει προσωρινά κάθε έργο που συνδέεται με την τεχνητή νοημοσύνη, μέχρι να ρυθμιστεί αποτελεσματικά η αγορά των προϊόντων που σχετίζονται με αυτή.

Μιλώντας για το ζήτημα ο Μπιλ Γκέιτς δήλωσε ότι θα ήταν προτιμότερο να επικεντρωθούμε στον καλύτερο τρόπο χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς «είναι δύσκολο να κατανοήσουμε πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει μια παύση σε παγκόσμιο επίπεδο».

«Δεν νομίζω ότι ζητώντας από μια συγκεκριμένη ομάδα να σταματήσει, θα λυθούν οι προκλήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνιδρυτής της Microsoft.

«Σαφώς υπάρχουν τεράστια οφέλη από αυτές τις εξελίξεις… αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να εντοπίσουμε τις δυσκολίες», κατέληξε ο Γκέιτς.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις