Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο Γουόρεν Μπάφετ βάζει φωτιά στην ιαπωνική αγορά

Ο δισεκατομμυριούχος «εκτόξευσε» τις μετοχές των ιαπωνικών εμπορικών ομίλων με τις πρόσφατες δηλώσεις του

Ο Γουόρεν Μπάφετ κατάφερε να ταράξει τα νερά της ιαπωνικής αγοράς με τις πρόσφατες δηλώσεις του. Πιο συγκεκριμένα, οι μετοχές των ιαπωνικών κολοσσών σημείωσαν ισχυρά κέρδη αφότου ο δισεκατομμυριούχος δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι σχεδιάζει να αυξήσει να αυξήσει τα ποσοστά της συμμετοχής του στη μετοχική τους σύνθεση.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Nikkei, ο πρόεδρος και CEO της Berkshire Hathaway, δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο πρόσθετων επενδύσεων σε πέντε μεγάλους ιαπωνικούς εμπορικούς ομίλους, τονίζοντας μάλιστα ότι είναι «πολύ περήφανος» για τις υπάρχουσες επενδύσεις του σε αυτούς.

Ακόμα, ο Μπάφετ δήλωσε ότι σχεδιάζει να συναντηθεί με τις διοικήσεις των εταιρειών εντός της εβδομάδας ώστε «να γίνει μία πραγματική συζήτηση γύρω από αυτές και να τονιστεί η υποστήριξή μας».

Πρέπει να πούμε σε αυτό το σημείο ότι τον Αύγουστο του 2020 η Berkshire Hathaway απέκτησε λίγο πάνω από 5% σε καθέναν από τους πέντε κορυφαίους εμπορικούς ομίλους της Ιαπωνίας -Itochu, Mitsubishi Corp., Mitsui & Co., Sumitomo Corp. και Marubeni, γνωστούς ως «sogo shosha». Τον Νοέμβριο του 2022 η Berkshire αύξησε τα μερίδιά της.
Στον απόηχο των δηλώσεων του Μπάφετ οι μετοχές της Mitsubishi Corp. σημείωσαν άνοδο 2,7% στις απογευματινές συναλλαγές της Ιαπωνίας, η Mitsui & Co. κέρδισε 2,6%, η Itochu Corp ανέβηκε 2,5%, η Marubeni Corp. 3,7% και η Sumitomo Corp. 2,7%.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις