Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Space X: Αναβλήθηκε η εκτόξευση του Starship

Προέκυψε ένα πρόβλημα στο σύστημα συμπίεσης στον εκτοξευτή Super Heavy

Αναβλήθηκε τελικά λίγο πριν την εκτόξευσή της η ιστορική δοκιμαστική πτήση του Starship, του μεγαλύτερου διαστημικού πυραύλου στην ιστορία της ανθρωπότητας, σύμφωνα με ανακοίνωση της κατασκευάστριας εταιρείας, Space X.

Αναλυτικότερα, ο ανώτατος μηχανικός της Space X δήλωσε πως ο διευθυντής πτήσης αποφάσισε «να σταματήσει την εκτόξευση για σήμερα» εξαιτίας ενός προβλήματος με το σύστημα συμπίεσης στον εκτοξευτή Super Heavy.

Με τη σειρά του ο Ίλον Μασκ, ο οποίος είναι Founder και CEO της Space X με ανάρτησή του στο Twitter λίγο μετά τη ματαίωση της εκτόξευσης, ενημέρωσε ότι «μια βαλβίδα πίεσης φαίνεται να έχει παγώσει».

Λίγα λεπτά αργότερα, ο επιχειρηματίας με νέα ανάρτηση του ενημέρωσε ότι η ομάδα της SpaceX θα κάνει άλλη μια προσπάθεια εκτόξευσης του πυραύλου σε λίγες ημέρες. «Μάθαμε πολλά σήμερα. Θα προσπαθήσουμε ξανά σε λίγες μέρες» έγραψε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Ο ισχυρότερος πύραυλος που φτιάχτηκε ποτέ

Το Starship είναι ο ψηλότερος και ισχυρότερος πύραυλος που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Η NASA τον επέλεξε για να μεταφέρει αστροναύτες στη Σελήνη στα τέλη του 2025 -μια αποστολή γνωστή ως Artemis III- για πρώτη φορά μετά το τέλος του προγράμματος Απόλλων το 1972.

Πιο συγκεκριμένα, το Starship συνολικού ύψους 120 μέτρων αποτελείται από ένα διαστημόπλοιο σχεδιασμένο για τη μεταφορά πληρώματος και φορτίου, το οποίο βρίσκεται πάνω σε έναν πύραυλο εκτόξευσης ονόματι Super Heavy. Το διαστημόπλοιο και ο πύραυλος Super Heavy δεν έχουν πετάξει ποτέ μαζί, αν και έχουν γίνει αρκετές υποτροχιακές δοκιμαστικές πτήσεις, μόνο του διαστημοπλοίου.

Εάν η εκτόξευση του πυραύλου στεφθεί κάποια στιγμή με επιτυχία θα μπορούσε να εγκαινιάσει μια εποχή διαπλανητικών ταξιδιών για τους απλούς ανθρώπους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις