Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Disney: Έρχεται νέο κύμα μαζικών απολύσεων

Η εταιρεία σχεδιάζει να καταργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας, συμπεριλαμβανομένου περίπου του 15% του προσωπικού στο τμήμα ψυχαγωγίας της

Σε έναν νέο γύρο μαζικών απολύσεων αναμένεται να προχωρήσει την επόμενη εβδομάδα η Walt Disney. Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg η εταιρεία σχεδιάζει να καταργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας, συμπεριλαμβανομένου περίπου του 15% του προσωπικού στο τμήμα ψυχαγωγίας της.

Οι απολύσεις θα αφορούν την τηλεόραση, τον κινηματογράφο, τα θεματικά πάρκα και τις εταιρικές θέσεις και θα επηρεάσουν κάθε περιοχή όπου δραστηριοποιείται η Disney. Ορισμένοι εργαζόμενοι που επηρεάζονται θα λάβουν ειδοποίηση από τις 24 Απριλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Disney είχε ανακοινώσει τον Φεβρουάριο ότι σχεδιάζει να καταργήσει 7.000 θέσεις από το εργατικό δυναμικό της που ξεπερνά τους 220.000, με στόχο να εξοικονομήσει 5,5 δισ. δολαρίων σε ετήσιο κόστος.

Σε γενικές γραμμές, οι περικοπές αφορούν την εταιρεία συμπεριλαμβανομένης της Disney Entertainment, η οποία δημιουργήθηκε φέτος ως έδρα των επιχειρήσεων παραγωγής και διανομής ταινιών και τηλεόρασης της Disney, συμπεριλαμβανομένου του streaming.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις