TSMC: Ετοιμάζει επένδυση «μαμούθ» ύψους 10 δισ. ευρώ στη Γερμανία

Newsroom
1'

«Άνοιγμα» στην Ευρώπη εξετάζει η TSMC, η μεγαλύτερη εταιρείας κατασκευής τσιπ παγκοσμίως. Πιο συγκεκριμένα, ο κολοσσός των ημιαγωγών βρίσκεται σε συζητήσεις για μια μεγάλη επένδυση κατασκευής εργοστασίου στη Σαξονία της Γερμανίας.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg το έργο θα είναι σύμπραξη μεταξύ της TSMC και των NXP Semiconductors, Robert Bosch και Infineon Technologies.

Η επένδυση της TSMC θα περιλαμβάνει κρατική χρηματοδότηση, ενώ ο προϋπολογισμός του έργου υπολογίζεται μεταξύ των 7 δισ. ευρώ και των 10 δισ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον της εταιρείας έρχεται στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση για να καταστήσει την Ευρώπη πρωταγωνιστή στον κλάδο των ημιαγωγών παγκοσμίως μέχρι το 2030. Μάλιστα, όπως γνωρίζουμε τον Απρίλιο η ΕΕ ενέκρινε ένα πακέτο ύψους 43 δισ. ευρώ για επενδύσεις σε τσιπ και ημιαγωγούς, ενώ ανάλογα σχέδια στη Γερμανία έχουν λάβει επιδοτήσεις έως και 40%.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
ΑπόNewsroom
Ακολουθήστε
Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.