Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Mobile Medi: Η ψηφιακή πλατφόρμα της Interamerican «σάρωσε» στα Digital Finance Awards 2023

Η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα που αναβαθμίζει την εμπειρία ασφαλισμένων και συνεργατών κατέκτησε δύο Gold βραβεία

To Mobile Medi, η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα της Interamerican που βελτιώνει τον τρόπο αλληλεπίδρασης των συνεργατών του Δικτύου Υγείας της αλλά και την εμπειρία των ασφαλισμένων της όταν επισκέπτονται παρόχους υγείας, αποτελεί μια ακόμη καινοτομία της Interamerican στα πλαίσια του ψηφιακού μετασχηματισμού της. Ως τέτοια, συνεπώς, διακρίθηκε με 2 Gold βραβεία στις κατηγορίες “Best Use of Technology for Claims” και “Best Paperless Digital Initiative” των Digital Finance Awards 2023.

Μέχρι πρόσφατα, για την αποζημίωση των ασφαλισμένων, απαιτούνταν η ανταλλαγή φυσικών εγγράφων που αποστέλλονταν στην Interamerican για να καταχωρηθούν χειροκίνητα, μια διαδικασία χρονοβόρα και με ρίσκο απώλειας των εγγράφων. Το Mobile Μedi, προσαρμοσμένο στις σύγχρονες ανάγκες, ψηφιοποιεί τις διαδικασίες επίσκεψης, παραπομπής αλλά και αποζημίωσης, διασφαλίζοντας ταχύτητα, διαφάνεια,  σωστή και έγκαιρη εξυπηρέτηση ενώ, παράλληλα, παρέχει πολλαπλά οφέλη στους ασφαλισμένους, στους Γιατρούς και τα Διαγνωστικά Κέντρα του Δικτύου Υγείας της Interamerican.

Χάρη στο Mobile Medi, οι ασφαλισμένοι της Interamerican έχουν άμεση ενημέρωση, δυνατότητα διατήρησης ηλεκτρονικού ιατρικού αρχείου, “ηλεκτρονική υπογραφή” της επίσκεψης μέσω SMS, ενώ ακόμη μπορούν να παραλάβουν ψηφιακά εκθέσεις ιατρικής εξέτασης και παραπεμπτικά διαγνωστικών εξετάσεων.

Οι συνεργαζόμενοι Γιατροί, μέσω της πλατφόρμας Mobile Medi, μπορούν να ταυτοποιήσουν ψηφιακά τους ασφαλισμένους, να δημιουργήσουν και να στείλουν ψηφιακά ιατρικές εκθέσεις και παραπεμπτικά, να έχουν πρόσβαση σε προηγούμενες επισκέψεις του ασφαλισμένου, εφόσον αυτές πραγματοποιούνται στον ίδιο Γιατρό, ενώ, μέσω της πλατφόρμας, είναι διαθέσιμη η πλήρως ψηφιοποιημένη διαδικασία πληρωμής και αποστολής τιμολογίων αλλά και η παρακολούθηση εκκρεμοτήτων προς πληρωμή, σε πραγματικό χρόνο.

Τα οφέλη του Μobile Medi δεν σταματούν εδώ αφού τα Διαγνωστικά Κέντρα του Δικτύου Υγείας της Interamerican μπορούν να κάνουν online ταυτοποίηση των ασφαλισμένων, να αναζητήσουν παραπεμπτικά με κωδικό, να αναζητήσουν πακέτα check-ups των ασφαλισμένων, ενώ απολαμβάνουν μια πλήρως ψηφιοποιημένη διαδικασία αποστολής και πληρωμής τιμολογίων.

«To Mobile Medi αποδεικνύει περίτρανα ότι η Interamerican επενδύει έμπρακτα στο Δίκτυο Υγείας και εν προκειμένω στους συνεργαζόμενους Ιατρούς αλλά και τα Συνεργαζόμενα Διαγνωστικά Κέντρα, που αποτελούν το πρώτο σημείο επαφής του ασφαλισμένου με το Δίκτυο Υγείας. Το μεγαλύτερο επίτευγμα του Mobile Medi έγκειται στη μαζική αποδοχή από τους Ιατρούς του Δικτύου, οι οποίοι το έχουν αγκαλιάσει, κάτι που αποδεικνύεται τόσο από τη χρήση της πλατφόρμας, η οποία υπερβαίνει το 90%, μειώνοντας εντυπωσιακά την κατανανάλωση χαρτιού, ενώ 9 στους 10 Ιατρούς δηλώνουν ικανοποιημένοι ή πολύ ικανοποιημένοι από την εμπειρία τους κατά τη χρήση της πλατφόρμας» δηλώνει ο κος Στέλιος Λιανός, Health Procurement Chapter Leader της Interamerican.

Η κα Ευγενία Ντάλλα, Διευθύντρια Αποζημιώσεων Ζωής και Υγείας της Interamerican, υπογραμμίζει «Με το Mobile Medi ο στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα ολοκληρωμένο και ψηφιοποιημένο ταξίδι του ασφαλισμένου στο Δίκτυο Υγείας με ταυτόχρονα οφέλη σε πελάτες, συνεργάτες και παράλληλα να αυξήσουμε τη δική μας επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι με το Mobile Medi έχουμε φτάσει το 95% των πρωτοβάθμιων αποζημιώσεων Υγείας (88% του συνόλου) να αναγγέλλονται και να πληρώνονται πλήρως ψηφιακά (Straight Through Processing) ακολουθώντας μοντελοποιημένους κανόνες και ελέγχους. Συνεχίζουμε και το 2023 με μια σπουδαία ομάδα και με όραμα τον ψηφιακό μετασχηματισμό των αποζημιώσεων και της εμπειρίας του πελάτη».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις