Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

CEO Nvidia: Με την τεχνητή νοημοσύνη ο καθένας γίνεται προγραμματιστής

«Το εμπόδιο προγραμματισμού είναι απίστευτα χαμηλό. Έχουμε κλείσει το ψηφιακό χάσμα. Όλοι είναι προγραμματιστές τώρα - απλά πρέπει να πείτε κάτι στον υπολογιστή» υποστήριξε ο Jensen Huang

Ηχηρές δηλώσεις για τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης πραγματοποίησε ο CEO της Nvidia, Jensen Huang. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Huang η γενετική τεχνητή νοημοσύνη επιτρέπει στον οποιονδήποτε να γίνει προγραμματιστής, δημιουργώντας τις δικές του εφαρμογές.

«Το εμπόδιο προγραμματισμού είναι απίστευτα χαμηλό. Έχουμε κλείσει το ψηφιακό χάσμα. Όλοι είναι προγραμματιστές τώρα – απλά πρέπει να πείτε κάτι στον υπολογιστή» υποστήριξε ο CEO της Nvidia στο πλαίσιο της ομιλίας του φόρουμ Computex στην Ταϊβάν.

«Ο ρυθμός προόδου, επειδή είναι τόσο εύκολος στη χρήση, είναι ο λόγος για τον οποίο αναπτύσσεται τόσο γρήγορα. Αυτό θα αγγίξει κυριολεκτικά κάθε κλάδο», πρόσθεσε ο Huang.

Ακόμα, ο Huang παρουσίασε και τον νέο της πανίσχυρο υπερυπολογιστή τεχνητής νοημοσύνης της Nvidia ονόματι “DGX GH200“, ο οποίος μπορεί να διαχειριστεί μοντέλα κλίμακας terabyte για παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη, συστήματα συστάσεων και ανάλυση δεδομένων.

Ωστόσο, αυτό που κάνει τον DGX GH200 να ξεχωρίζει είναι το ότι αποτελεί τον πρώτο υπερυπολογιστή που χρησιμοποιεί το NVIDIA NVLink Switch. Πρόκειται για ένα σύστημα που επιτρέπει και στις 256 GPU να λειτουργούν μαζί ως μία. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο υπερυπολογιστής μπορεί να αξιοποιηθεί ως μια κάρτα γραφικών που έχει ακραία απόδοση 1 exaflop και ατελείωτη μνήμη μεγέθους 144 terabytes. Με λίγα λόγια έχει 500 φορές περισσότερη μνήμη από τον DGX A100, δηλαδή την προηγούμενη γενιά υπερυπολογιστών, η οποία παρουσιάστηκε το 2020.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόσφατο ράλι της μετοχής της Nvidia πρόσφερε μεγάλη ώθηση στον Nasdaq, με την αμερικανική εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών να μην προλαβαίνει να παράγει επεξεργαστές που χρησιμοποιούνται σε chatbots, όπως το ChatGPT. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η εταιρεία να βρίσκεται κοντά σε κεφαλαιοποίηση 1 τρισ. δολαρίων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις