Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Accenture: Mega επένδυση ύψους 3 δισ. δολαρίων στην τεχνητή νοημοσύνη

Η εταιρεία έχει ως στόχο να βοηθήσει τους πελάτες της να αξιοποιήσουν γρήγορα και υπεύθυνα την τεχνητή νοημοσύνη για να ενισχύσουν την ανάπτυξη τους

Η Accenture ανακοίνωσε μια επένδυση 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα επόμενα τρία χρόνια στον τομέα Data & AI με στόχο να βοηθήσει τους πελάτες της, ανεξαρτήτως κλάδου, να αξιοποιήσουν γρήγορα και υπεύθυνα την τεχνητή νοημοσύνη για να ενισχύσουν την ανάπτυξη, την αποτελεσματικότητα και την ανθεκτικότητά τους.

«Υπάρχει πρωτοφανές ενδιαφέρον σε όλα τα πεδία της τεχνητής νοημοσύνης και η σημαντική επένδυση που κάνουμε στον τομέα Data & AI θα βοηθήσει τους πελάτες μας να μεταβούν από το ενδιαφέρον, στη δράση και στην παραγωγή αξίας, με τρόπο υπεύθυνο και με σαφώς ορισμένες επιχειρηματικές εφαρμογές», δήλωσε η Julie Sweet, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Accenture. «Οι εταιρείες που χτίζουν ισχυρά θεμέλια τεχνητής νοημοσύνης -τώρα που η τεχνολογία είναι ώριμη και προσφέρει σαφή αξία- θα είναι σε καλύτερη θέση μελλοντικά για να επανεφευρεθούν, να ανταγωνιστούν και να επιτύχουν νέα επίπεδα απόδοσης. Οι πελάτες μας αντιμετωπίζουν πολύπλοκα περιβάλλοντα και -σε μια εποχή ραγδαίων τεχνολογικών εξελίξεων- η βαθιά κατανόηση που διαθέτουμε σε οικοσυστημικές λύσεις μάς επιτρέπει να τους βοηθήσουμε να κινηθούν γρήγορα και αποδοτικά για να λάβουν έξυπνες αποφάσεις».

Η επένδυση βασίζεται στην ηγετική θέση της Accenture στο χώρο της τεχνητής νοημοσύνης για περισσότερο από μια δεκαετία. Η τεχνογνωσία της εταιρείας εκτείνεται σε περισσότερες από 1.450 πατέντες και εκκρεμείς αιτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας παγκοσμίως καθώς επίσης εκατοντάδες λύσεις για πελάτες, που αφορούν από το marketing έως την κυβερνοασφάλεια. Η Accenture έχει ενσωματώσει την τεχνητή νοημοσύνη σε όλη την προσέγγιση παροχής υπηρεσιών της, ενισχύοντας την αποτελεσματικότητα, τη γνώση και προσφέροντας αξία σε χιλιάδες πελάτες μέσω των κορυφαίων πλατφορμών της στην αγορά, όπως οι myWizard, SynOps και MyNav. Πριν από έξι χρόνια, η Accenture πρωτοπόρησε με το πλαίσιο υπεύθυνης τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο αποτελεί πλέον μέρος του τρόπου με τον οποίο η Accenture παρέχει υπηρεσίες στους πελάτες της, περιλαμβάνεται στον κώδικα δεοντολογίας της εταιρείας και αποτελεί τη βάση του προγράμματος συμμόρφωσης για υπεύθυνη τεχνητή νοημοσύνη. Η Accenture συνεργάζεται στην παρούσα φάση με πολλούς πελάτες σε έργα γενετικής τεχνητής νοημοσύνης, όπως το να βοηθά μια αλυσίδα ξενοδοχείων να διαχειρίζεται ερωτήματα πελατών ή ένα δικαστικό σύστημα να συνθέτει πληροφορίες από εκατοντάδες χιλιάδες πολύπλοκα έγγραφα.

Η σημερινή ανακοίνωση περιλαμβάνει μια σειρά από επενδύσεις που πραγματοποιεί η Accenture για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αναπτύξουν νέες στρατηγικές, μοντέλα λειτουργίας, πεδία εφαρμογών και την αρχιτεκτονική του ψηφιακού τους πυρήνα για την αξιοποίηση της καινοτομίας που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη:

  • Η Accenture θα επενδύσει σε εργαλεία, κλαδικές λύσεις, ventures, εξαγορές, ταλέντο και οικοσυστημικές συνεργασίες, που θα εμβαθύνουν και θα αναπτύξουν δεξιότητες και δυνατότητες σε διαγνωστική, προγνωστική και γενετική τεχνητή νοημοσύνη.
  • Ο τομέας Data & AI θα διπλασιάσει το μέγεθός του σε 80.000 στελέχη τεχνητής νοημοσύνης μέσω ενός συνδυασμού προσλήψεων, εξαγορών και εκπαίδευσης.
  • Η πλατφόρμα AI Navigator for Enterprise είναι βασισμένη στην γενετική τεχνητή νοημοσύνη και θα βοηθά τους πελάτες να ορίζουν επιχειρηματικές εφαρμογές, να λαμβάνουν αποφάσεις, να επιλέγουν αρχιτεκτονικές, να κατανοούν αλγόριθμους και μοντέλα για να παράγουν αξία με υπεύθυνο τρόπο. Η πλατφόρμα θα περιλαμβάνει επίσης εργαλεία που έχουν σχεδιαστεί για να επιταχύνουν υπεύθυνες πρακτικές τεχνητής νοημοσύνης και προγράμματα συμμόρφωσης.
  • Η Accenture θα δημιουργήσει επιταχυντές για δεδομένα και ετοιμότητα σε επίπεδο τεχνητής νοημοσύνης σε 19 διαφορετικούς κλάδους, καθώς και προεκπαιδευμένα μοντέλα που αξιοποιούν τις δυνατότητες της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης.
  • Το Κέντρο Προηγμένης Τεχνητής Νοημοσύνης θα επικεντρωθεί στη μεγιστοποίηση της αξίας της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης σε πελάτες και εντός της Accenture. Αυτό περιλαμβάνει εκτεταμένη έρευνα και ανάπτυξη καθώς και επενδύσεις για να επανασχεδιαστεί η παροχή υπηρεσιών χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης κι άλλων μορφών ΑΙ.
  • Η Accenture θα επενδύσει σε νέες και υφιστάμενες συνεργασίες στα κορυφαία οικοσυστήματα cloud, δεδομένων και τεχνητής νοημοσύνης για να επανεφεύρει το είδος των υπηρεσιών που προσφέρει στους πελάτες της. Για παράδειγμα, προγραμματιστές που χρησιμοποιούν προεκπαιδευμένα μοντέλα για να βελτιώσουν τη δημιουργία πρωτοτύπων ή δημιουργοί που αναπτύσσουν δυναμικά εικονικά περιβάλλοντα, τα οποία μπορούν να προσαρμοστούν στις αλλαγές του πραγματικού κόσμου.

«Την επόμενη δεκαετία, η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι ένα mega-trend, μετασχηματίζοντας τους κλάδους, τις επιχειρήσεις και ευρύτερα τον τρόπο που ζούμε και εργαζόμαστε, καθώς η γενετική τεχνητή νοημοσύνη μεταμορφώνει το 40% των ωρών εργασίας», δήλωσε ο Paul Daugherty, Group Chief Executive της Accenture Technology. «Ο διευρυμένος Data & AI τομέας μας συνδυάζει την πλήρη ισχύ και εύρος ικανοτήτων της Accenture στη δημιουργία λύσεων ειδικά προσαρμοσμένων στις ανάγκες του εκάστοτε κλάδου που θα βοηθήσουν τους πελάτες μας να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης, να αναδιαμορφώσουν τη στρατηγική, την τεχνολογία και τους τρόπους εργασίας τους, ενισχύοντας την καινοτομία και παράγοντας αξία με υπεύθυνο τρόπο, πιο γρήγορα από ποτέ».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις