Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Binance: Έρχεται νέο «τσεκούρι» σε 3.000 θέσεις εργασίας

Υπάλληλοι της Binance υποστηρίζουν ότι το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο έχει ήδη απολύσει 1.000 εργαζόμενους

Η Binance σχεδιάζει να περικόψει από 1.500 έως 3.000 θέσεις εργασίας μέχρι το τέλος του 2023 σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC. Όπως γνωρίζουμε το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο  βρίσκεται αντιμέτωπο με την ομοσπονδιακή έρευνα του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για το κατά πόσο ισχύουν οι καταγγελίες ότι επέτρεψε σε Ρώσους να παρακάμψουν τις κυρώσεις της κυβέρνησης Μπάιντεν και να μεταφέρουν χρήματα μέσω της τεχνολογίας blockchain.

Υπάλληλοι της Binance υποστηρίζουν ότι το ανταλλακτήριο έχει ήδη απολύσει 1.000 εργαζόμενους.

Από την άλλη, αναλυτές που παρακολουθούν την αγορά crypto δεν αποκλείουν έναν «συμβιβασμό», με την Binance να καταβάλλει στο αμερικανικό Δημόσιο αρκετά δισ. δολάρια, προκειμένου να σταματήσει η έρευνα για ξέπλυμα χρήματος και φοροδιαφυγή.

Υπενθυμίζουμε ότι και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) έχει καταθέσει μήνυση εναντίον της Binance κατηγορώντας την για «πολυετή παραβατική συμπεριφορά», συμπεριλαμβανομένης της «περιφρόνησης» των αμερικανικών νόμων και της «αποφυγής της ρυθμιστικής εποπτείας». Η SEC στην αγωγή της καλεί το δικαστήριο να αναγνωρίσει ότι τα κρυπτονομίσματα αποτελούν χρεόγραφα, γι’ αυτό και πρέπει να εντάσσονται στο ρυθμιστικό πλαίσιο που ισχύει στην αγοραπωλησία μετοχών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις