Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Kaspersky: Παρουσιάζει το ανανεωμένο Kaspersky Password Manager

Το Kaspersky Password Manager προσφέρει τώρα στους χρήστες ενισχυμένη ψηφιακή ασφάλεια με τη λήψη κωδικών επαλήθευσης για λογαριασμούς που προστατεύονται με έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA)

Η Kaspersky έχει προσθέσει δύο νέες λειτουργίες στο Kaspersky Password Manager. Η πρώτη επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν με ασφάλεια μοναδικούς κωδικούς για έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA), ενώ η δεύτερη επιτρέπει τη δημιουργία κωδικών πρόσβασης μίας χρήσης. Επιπλέον, ανάμεσα στα υποστηριζόμενα προγράμματα περιήγησης βρίσκονται και τα Opera και Opera GX.

Η χρήση των password managers είναι αναγκαία στον ψηφιακό κόσμο, καθώς ο χρηστής χρησιμοποιεί καθημερινά έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό κωδίκων. Παράλληλα, αποσκοπώντας στην αντιμετώπιση τυχόν επιθέσεων από κακόβουλους χρήστες, οι κωδικοί έχουν αποκτήσει ιδιαίτερη πολυπλοκότητα. Σύμφωνα με την έρευνα “Password Manager Annual Report 2022” της Security.Org, η χρήση των password managers σε φορητές συσκευές ξεπέρασε το αντίστοιχο ποσοστό σε υπολογιστές το 2022. Ενδεικτικά, στις ΗΠΑ, το 84% των χρηστών χρησιμοποιεί μια από τις εφαρμογές password vault στο κινητό του τηλέφωνο. Συνολικά, 45 εκατομμύρια Αμερικανοί χρησιμοποιούν password managers για να προστατεύσουν τα προσωπικά τους στοιχεία στο διαδίκτυο, ωστόσο σχεδόν δύο στους τρεις εξακολουθούν να βασίζονται στην απομνημόνευση ή σε χειρόγραφες σημειώσεις για να αποθηκεύσουν τους κωδικούς τους.

Το Kaspersky Password Manager προσφέρει τώρα στους χρήστες ενισχυμένη ψηφιακή ασφάλεια με τη λήψη κωδικών επαλήθευσης για λογαριασμούς που προστατεύονται με έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA). Ο κωδικός δύο παραγόντων χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της ασφάλειας των πιο σημαντικών λογαριασμών χρηστών και την προστασία τους ακόμη και όταν ο κωδικός πρόσβασης του λογαριασμού έχει παραβιαστεί.

Με την προσθήκη των νέων λειτουργιών, παράγεται ένας κωδικός σύνδεσης μίας χρήσης, οποίος ενημερώνεται κάθε 30 δευτερόλεπτα. Οι χρήστες πρέπει να αντιγράψουν τον κωδικό από την εφαρμογή και να τον επικολλήσουν στο απαιτούμενο πεδίο κατά τη σύνδεση στον λογαριασμό τους. Οι χρήστες συσκευών Mac μπορούν να βλέπουν και να πληκτρολογούν τους κωδικούς για τον έλεγχο ταυτότητας χειροκίνητα. Για τους χρήστες των Windows αυτή η λειτουργία θα γίνει διαθέσιμη το φθινόπωρο του 2023.

Σαν επέκταση browser, τo Kaspersky Password Manager πλέον υποστηρίζεται και από τα Opera και Opera GX (έκδοση 92 και νεότερη). Με τη μορφή επέκτασης browser, οι χρήστες μπορούν να διαχειρίζονται ευαίσθητα προσωπικά  δεδομένα, αποθηκεύοντας αυτόματα τη σύνδεση σε ιστοσελίδες, κωδικούς πρόσβασης και άλλα δεδομένα στο Kaspersky Password Manager. Ταυτόχρονα, υπάρχει και η δυνατότητα για την αυτόματη συμπλήρωση κωδικών κατά την είσοδο ή την πραγματοποίηση online πληρωμών. Εκτός από το Opera και το Opera GX (έκδοση 92 και νεότερη), η επέκταση προγράμματος περιήγησης Kaspersky Password Manager είναι επί του παρόντος διαθέσιμη για:

– Mozilla Firefox για OS X: Mozilla Firefox 65 και νεότερες εκδόσεις / Mozilla Firefox για OS X

– Google Chrome 70 και νεότερες εκδόσεις / Google Chrome για OS X

– Yandex Browser

– Microsoft Edge 79

– Safari για OS X

«Οι χρήστες χρειάζονται μια ασφαλή εφαρμογή για την αποθήκευση και την οργάνωση μεγάλου όγκου πολύτιμων πληροφοριών ως αποτέλεσμα του αυξανόμενου αριθμού λογαριασμών και δεδομένων που δημιουργούν. Η καταλληλότερη λύση είναι η χρήση ενός αξιόπιστου password manager. Αυτό το εξατομικευμένο data vault επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται εύκολα τους κωδικούς πρόσβασης, τις τραπεζικές κάρτες, τα έγγραφα και πολλά ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, τόσο από την επιφάνεια εργασίας όσο και από τις κινητές συσκευές τους», σχολιάζει η Marina Titova, αντιπρόεδρος του τμήματος Consumer Product Marketing της Kaspersky.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο Kaspersky Password Manager είναι διαθέσιμες εδώ.

Εδώ μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς να αποθηκεύετε τους κωδικούς πρόσβασης με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις