Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Alibaba: Σχεδιάζει επενδύσεις ύψους 2 δισ. δολαρίων στην Τουρκία

Ο επικεφαλής του κινεζικού κολοσσού, Μάικλ Έβανς, μίλησε για τα επενδυτικά πλάνα του ομίλου μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη

Σχέδια για επενδύσεις ύψους 2 δισ. δολαρίων στην Τουρκία ανακοίνωσε ο κινεζικός όμιλος Alibaba, μετά τη συνάντηση της ηγεσίας του με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν.
Πιο συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο επικεφαλής του κινεζικού κολοσσού, Μάικλ Έβανς, μίλησε για τα επενδυτικά πλάνα του ομίλου μετά τη συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη την Παρασκευή, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τουρκικού βραχίονα του ομίλου, που ονομάζεται Trendyol. Ο Έβανς ανέφερε ότι η εταιρεία έχει «εμπιστοσύνη στα υγιή οικονομικά μεγέθη της Τουρκίας» και έχει ήδη επενδύσει 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια στη χώρα μέσω της Trendyol, του μεγαλύτερου marketplace της χώρας.
Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της Alibaba εξέφρασε την υποστήριξή του στα διεθνή σχέδια επέκτασης της Trendyol και υπογράμμισε ότι η Τουρκία έχει τη δυνατότητα να γίνει μία από τις κορυφαίες χώρες ηλεκτρονικών εξαγωγών. Ωστόσο, δεν έδωσε λεπτομερείς πληροφορίες για το επενδυτικό ημερολόγιο, τονίζοντας ότι το σχέδιο είναι για «την επόμενη περίοδο».
Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Trendyol έφτασε σε αποτίμηση 16,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021, αντλώντας κεφάλαια από επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των SoftBank, General Atlantic, Qatar Investment Authority και του κρατικού επενδυτικού ταμείου του Αμπού Ντάμπι, ADQ. Το μερίδιο της Alibaba στο μετοχικό κεφάλαιο της Trendyol φτάνει το 76,1%.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις